Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Νέο πακέτο στήριξης από την ακρίβεια – Αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ολλανδία: Νέο πακέτο στήριξης από την ακρίβεια – Αύξηση στον κατώτατο μισθό

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο, ύψους 18 δισ. ευρώ, που δρομολογείται για τη στήριξη των νοικοκυριών

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων που δρομολογούνται για τη στήριξη των πολιτών και δη, των πλέον ευάλωτων λόγω της εκτόξευσης του κόστους ζωής.

Το μέτρο βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου πακέτου, ύψους 18 δισ. ευρώ που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στο πλαίσιο και της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2023.

Διαβάστε επίσης – Ολλανδία: Πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος έγινε από τον ίδιο το Βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ, κατά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για το Θρόνο, που προηγείται της πανηγυρικής παρουσίασης στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού.

Ο Ολλανδός Βασιλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στη δύσκολη, νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες της χώρας, που δυσκολεύονται να καλύψουν τους λογαριασμούς, τα ενοίκια, την υγειονομική τους κάλυψη ακόμη και τα βασικά τρόφιμα.

Η μεγαλύτερη αύξηση 

Πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού λόγω της ακρίβειας, μεταξύ τους η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Όμως, η αύξηση που δρομολογεί η Ολλανδία είναι η μεγαλύτερη.

Σημειωτέον πως στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών η ολλανδική κυβέρνηση δρομολογεί και την επιβολή πλαφόν στις ενεργειακές τιμές, για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2022.

Επίσης οι ενεργειακές εταιρείες θα υποχρεωθούν να μην προχωρούν σε διακοπές στις παροχές των νοικοκυριών, μέσα στο επόμενο δύσκολο εξάμηνο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024