Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Τα πάνω – κάτω σε τέσσερα λεπτά

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Τα πάνω – κάτω σε τέσσερα λεπτά

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 15’ με τον Μασούρα, αλλά οι γηπεδούχοι σε τέσσερα λεπτά έφεραν τα πάνω-κάτω με τους Μαντσίνι (76’) και Πάλμα (80’) και πήραν τη νίκη με 2-1, στο ντεμπούτο του Αλαν Πάρντιου.

Με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (76’, 80’), ο Αρης έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πήρε τη νίκη με 2-1, για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 15’ με τον Μασούρα, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 76’ με τον Μαντσίνι και στο 80’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Λουίς Πάλμα.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους, στο ντεμπούτο του Αλαν Πάρντιου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, να γυρίζουν τούμπα το παιχνίδι και να παίρνουν τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το ντεμπούτο του Χάμες με τα «ερυθρόλευκα» (pics)

Ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών, ενώ την πρώτη συμμετοχή με τα χρώματα του Ολυμπιακού κατέγραψε και ο Σεντρίκ Μπακαμπού, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 8 βαθμούς, ενώ ο Αρης με το τρίποντο που πήρε ανέβηκε στους 10.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Αλαν Πάρντιου παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα μπροστά από την εστία και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού στην άμυνα. Οι Ντιόπ και Νταμπό ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Γκαρθία και Μανσίνι πίσω από τον Γκρέι. Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε και τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν, με τον Βαλτσίκ στο τέρμα και τους Βρσαλικο, Μανωλά, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν χαφ, με τους Μασούρα, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ στην τριάδα πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Γκολάρα από τον Μασούρα!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Γιαν Εμβιλά στο 9’ να δοκιμάζει το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αρη, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Γιώργο Μασούρα. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός είδε τον Μπιέλ μέσα στην περιοχή, του έκανε την πάσα, ο Ισπανός ελίχθηκε και γύρισε στον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, με τον Νοτιοκορεάτη χαφ να βρίσκει με «μαγικό» τρόπο τον Μασούρα και τον διεθνή εξτρέμ να πλασάρει τον Κουέστα για το 1-0 των πρωταθλητών.

Μετά το γκολ του Μασούρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με το σουτ του Ιτούρμπε, όμως, στο 18’ να φεύγει ψηλά άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Πεπ Μπιέλ στο 26’.Οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν με στημένες φάσεις να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, με τους Ερυθρόλευκους, όμως, να αντιδρούν σωστά στις εκτελέσεις των γηπεδούχων. Στο 43’ μάλιστα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ελ Αραμπί, μετά την εκτέλεση φάουλ του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά η κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους πρωταθλητές να έχουν το προβάδισμα στο σκορ.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Αρη να έχει την πρώτη τελική στην επανάληψη. Ο Ιτούρμπε έδωσε στον Γκρέι, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ιτούρμπε στο 55’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος άσος δοκίμασε εκ νέου το πόδι του, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Εμπακατά σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει εύκολα.

Πρώτες κινήσεις από τους δύο πάγκους

Στο 60’ ο Αλαν Πάρντιου έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Λουίς Πάλμα να παίρνει τη θέση του Γκρέι, με τον Κάρλος Κορμπεράν τρία λεπτά αργότερα να απαντάει με τους Αβιλα και Μπακαμπού στις θέσεις των Βρσάλικο και Ελ Αραμπί. Η πρώτη εμφάνιση του Μπακαμπού με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Στο 64’ ο Χάμες Ροντρίγκες απείλησε με βολέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Αρη, μετά τη σέντρα του Μασούρα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κουέστα. Επτά λεπτά μετά, ο Κορμπεράν έριξε στο παιχνίδι τον Αγκιμπού Καμαρά αντί του Χάμες Ροντρίγκες, ενώ στο 73’ το φαλτσαριστό σουτ του Μαντσίνι έφυγε άουτ.

Ανατροπή ο Αρης με Μαντσίνι και Πάλμα

Στο 76’ και σε μια φάση που έδειχνε αρχικά χαμένη για τον Αρη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, μετά τον λάθος υπολογισμό του Τόμας Βατσλίκ. Ο Νταμπό έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τον Μαντσίνι, ο επιθετικός του Αρη μπήκε ανάμεσα στον Ρέαμπτσιουκ και τον Βατσλίκ, ο οποίος είχε βγει στο ύψος της μεγάλης περιοχής, «τσίμπησε» την μπάλα και σε κενή εστία έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 80’ οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Λουίς Πάλμα. Ο Μανού Γκαρθία έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Λουίς Πάλμα από κοντά σκόραρε για το 2-1 του Αρη, που κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς. Ένα λεπτό πριν το γκολ του Πάλμα, ο Κάρλος Κορμπεράν είχε ρίξει στην αναμέτρηση τους Μπόουλερ και Ουί-Τζο Χουάνγκ αντί των Μασούρα και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ.

Στο 88’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Κουέστα είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπακαμπού. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Αρη να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024