Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκλεισε οριστικά η ουρά για το λαϊκό προσκύνημα - Η αναμονή ξεπερνά τις 16 ώρες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκλεισε οριστικά η ουρά για το λαϊκό προσκύνημα – Η αναμονή ξεπερνά τις 16 ώρες

Οι Βρετανοί θα μπορούν να τιμήσουν τη μονάρχη, μέχρι τις 06:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας

Τη βασίλισσα της, τη μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου, αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη η Βρετανία.

Η σορός της Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από τη Σκωτία και από το απόγευμα της Πέμπτης (14/9) βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ.

Με απαράμιλλη υπομονή, χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για ώρες μέσα στο κρύο για να της πουν το «ύστατο χαίρε».

Σύμφωνα με τις αρχές, υπολογίζεται πως 2.000 άτομα την ώρα περνούν από την ιστορική αίθουσα για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

«Μην μπαίνετε στην ουρά – Έκλεισε οριστικά»

Παρ’ ότι η ουρά έκλεισε χθες για λίγες ώρες, άνοιξε ξανά για το κοινό, με αναμονή πολλών ωρών.

Ωστόσο, οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού, τα δεκάδες περιστατικά που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας και το γενικότερο κλίμα πανικού που επικρατούσε, οδήγησαν τους ιθύνοντες στο να την κλείσουν ξανά σήμερα, οριστικά αυτή τη φορά.

«Η ουρά για το λαϊκό προσκύνημα έχει φτάσει στο όριο πλήρους χωρητικότητας και έχει πια κλείσει οριστικά.  Τα βραχιολάκια διατίθενται ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους. Παρακαλούμε μην μπαίνετε στην ουρά. Ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ξεπερνάει τις 16 ώρες ο χρόνος αναμονής

Η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μη συρρέουν στο Λονδίνο για να σταθούν στην ουρά και να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς ο χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τις 24 ώρες.

Αυτή την ώρα, η αναμονή ξεπερνά τις 16 ώρες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Όσοι βρίσκονται ήδη στην ουρά θα μπορέσουν να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ως τις 06:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας).

Η κηδεία της Ελισάβετ θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα, στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ.

Ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Η βασίλισσα θα ταφεί δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Περίπου 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, εστεμμένοι, αλλά και ανώνυμοι που έχουν τιμηθεί, θα παραστούν στην τελετή.

Θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός που έχει αναλάβει να περιφρουρήσει η αστυνομία του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε. Ακόμη μεγαλύτερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, που ανέλαβε τον θώκο πριν περίπου 10 ημέρες, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Επίσης θα συνομιλήσει με τους ομολόγους της της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι και της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Αύριο Κυριακή το απόγευμα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα δεχθεί τους επικεφαλής των κρατών στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς ολοκλήρωσε χθες στην Ουαλία την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024