Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Γκιουλέκας: Έχουμε για πρώτη φορά ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Γκιουλέκας: Έχουμε για πρώτη φορά ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στο OT Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ για τα ελληνοτουρκικά.

«Βρισκόμαστε σε μία κρισιμότατη καμπή σε σχέση με αυτά που δεχόμαστε από την Τουρκία. Δεν μιλάμε πια για ένα κρεσέντο προκλήσεων, αλλά για μια ευθεία απειλή που εξαπολύει εναντίον της πατρίδας μας η Τουρκία».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια απειλή «ασφαλώς πολύ πιο αναβαθμισμένη σε επίπεδο έντασης και σε επίπεδο αποφασιστικότητας από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας».

Επιθετική ρητορική

Τόνισε ότι «ομοθυμαδόν και με μία κλιμάκωση βγαίνουν και ο ένας μετά τον άλλον συμπληρώνοντας περίπου ο ένας το άλλον είναι ευθυγραμμισμένοι απόλυτα σε μια επιθετική ρητορική που δεν απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, γιατί η Τουρκία σε μια απέλπιδα προσπάθεια θέλει να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει κανόνες και συνθήκες και συμφωνίες χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο, αβάσιμο και εντελώς αστήρικτο αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

«Έχουμε για πρώτη φορά ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας», υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.

Σε δύο βάρκες

Για τον ρόλο της Τουρκίας στην παρούσα διεθνής συγκυρία, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «η τουρκία με βάση αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, ασφαλώς εκμεταλλεύεται την θέση της – και είναι μια θέση αναβαθμισμένη με τον ρόλο που διαδραματίζει ο Ερντογάν. Από την άλλη, όλη αυτή η στάση της Τουρκίας να πατάει σε δύο βάρκες, είναι κάτι που δεν τη φέρνει κοντά ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά.

Όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί εξτρεμιστές, όταν αναμειγνύεται στο Ιράκ, στον Καύκασο, στην Συρία, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Αν. Μεσόγειο και από την άλλη όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ προμηθεύεται οπλικά συστήματα –μιλώ για τους ρωσικούς πυραύλους- από μια χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία έχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση της ως μέλους του ΝΑΤΟ, όλο αυτό μπορεί όσο διαρκεί ο πόλεμος να φέρει στην Τουρκία κάποια πρόσκαιρα κέρδη, εκτιμώ, όμως, ότι μεσομακροπρόθεσμα η Τουρκία θα βγει χαμένη από όλα αυτά».

Θα κορυφώνει η Τουρκία

Σε σχέση με το επόμενο διάστημα ο κ. Γκιουλέκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλησιάζοντας προς το 2023 η Τουρκία θα κορυφώνει ακόμη περισσότερο όλη αυτή την επιθετική ρητορική της. «Το πού μπορεί να φτάσει κανείς δεν το ξέρει. Φοβάμαι το ενδεχόμενο ατυχήματος. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος και αυτήν τη στιγμή η σκληρή επιθετική στάση της Τουρκίας δεν επιτρέπει τους διαλόγους που είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες να λειτουργίες στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος», είπε.

Δεν φοβόμαστε γιατί προετοιμαζόμαστε

Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί, αγωνιζόμαστε και ουσιαστικά αναβαθμίζοντας και τη διπλωματική πολιτική θέση της Ελλάδας αλλά και την αμυντική θέση της χώρας μας οχυρώνουμε την ειρήνη μας, κατοχυρώνουμε την ειρήνη μας, με άλλα λόγια αποτρέπουμε το ενδεχόμενο να συμβεί το οτιδήποτε. Από την άλλη πλευρά κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει ούτε με την ασφάλεια του ελληνικού λαού και να το αφήσει στην τύχη, ούτε να πει κανείς ότι εκτιμώ πως δεν θα γίνει τίποτα και έτσι με αυτήν την έννοια κοιμάμαι ήσυχος και δεν φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, γιατί προετοιμάζομαι και αποτρέπω το οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024