Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λιμένα Στυλίδας, με την από 21-11-2021 Απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας, την επέκταση προβλήτα και των κρηπιδωμάτων.

Η σύνταξη της μελέτης: «Εκβάθυνση Διαύλου Λιμενολεκάνης Λιμένα Στυλίδας – Επέκταση Προβλήτα και Κρηπιδωμάτων Λιμένα Στυλίδας», ανατέθηκε το 2008.

Προέκυψαν, όμως, διαδοχικά προβλήματα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί χρόνια η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Με τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λιμένα Στυλίδας, με την από 21-11-2021 Απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης των επιμέρους μελετών και τευχών και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι:

Η επέκταση εμπορικού προβλήτα.

Η δημιουργία ζώνης επαγγελματικής αλιείας (14.000τμ.), αποθηκευτικού χώρου εμπορικής χρήσης (21.000 τμ.) και ζώνης αναψυχής (32.000τμ.).

Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και του διαύλου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου είναι 19.600.000 ευρώ. «Με χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση των μελετών για το νέο λιμάνι Στυλίδας.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός

Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία, που εκκρεμούσε από το 2008, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, καθώς και την επέκταση του προβλήτα και των κρηπιδωμάτων.

Πρόκειται για κορυφαίο αναπτυξιακό έργο, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όσο και γενικότερα της χώρας, αφού το λιμάνι βρίσκεται σε κομβικό σημείο μεταξύ των μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων».

Οι τεράστιες αδειοδοτικές δυσκολίες απαίτησαν πολλά χρόνια, στα οποία ενδεχομένως στερηθήκαμε και πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Δουλέψαμε επίμονα και συντονισμένα για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και ευχαριστώ ιδιαιτέρως την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και τις δικές μας Τεχνικές Υπηρεσίες, για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Πλέον, έχουμε στα χέρια μας εγκεκριμένη την οριστική μελέτη του έργου. Είναι το μεγάλο μας όπλο, ώστε σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, αλλά και όλους τους φορείς, Δήμο Στυλίδας, Βουλευτές, Κυβέρνηση, να δώσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024