Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέτσος: «Εχουμε πολύ καλή ομάδα και το επόμενο διάστημα θα παίξουμε ως Ολυμπιακός»

Ρέτσος: «Εχουμε πολύ καλή ομάδα και το επόμενο διάστημα θα παίξουμε ως Ολυμπιακός»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα και το επόμενο διάστημα η εικόνα των πρωταθλητών θα βελτιωθεί.

Μεγάλη συνέντευξη του Παναγιώτη Ρέτσου φιλοξενείται στο match programme του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ για το Europa League (15/9, 19:45).

Ο διεθνής άσος μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και για τους στόχους του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι, τονίζοντας ότι οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το επόμενο διάστημα η εικόνα των πρωταθλητών θα βελτιωθεί και θα φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούν οι οπαδοί τους.

Διαβάστε επίσης: Προανήγγειλε τη… βόμβα με Χάμες ο Ολυμπιακός (pics)

«Διαθέτουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε το επόμενο διάστημα στα δικά μας θέλω και στο πώς πρέπει να παίζουμε ως Ολυμπιακός», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρέτσου:

Πώς ζεις τη δεύτερη θητεία σου στον Ολυμπιακό μετά από πενταετή παρουσία στο εξωτερικό;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μετά από 5,5 χρόνια και πάλι στον Ολυμπιακό. Ήμουν για πολλά χρόνια στην ακαδημία, έναν χρόνο στη μεγάλη ομάδα, οπότε δεν μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Μου είναι όλα πολύ οικεία, οπότε είμαι χαρούμενος. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με αρκετούς Έλληνες, με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε ονόματα με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές παραστάσεις, οπότε πιστεύω σε έναν πάρα πολύ δυνατό Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Φράιμπουργκ. Έχοντας παίξει στη Γερμανία, τι στοιχεία θεωρείς ότι πρέπει να έχει η ομάδα μας για να κατακτήσει τη νίκη;

«Η Φράιμπουργκ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα της Γερμανίας. Έχει ξεκινήσει πολύ καλά εφέτος. Πρέπει να είμαστε 90 λεπτά σοβαροί, διότι έτσι είναι το στυλ ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Δεν πρέπει να υπάρξει καθόλου χαλάρωση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τους κερδίσουμε. Έχουμε καλύτερους ποιοτικά παίκτες, αλλά πρόκειται για έναν αντίπαλο που είναι συμπαγής, που δεν σταματά να προσπαθεί ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Διαθέτει πολύ καλό προπονητή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα ως προς τα στοιχεία που απαιτούνται για να νικήσουμε».

Έχεις τη δυνατότητα να αγωνιστείς σε αρκετές θέσεις. Ποια είναι αυτή στην οποία θεωρείς ότι αποδίδεις καλύτερα κι εκείνη που προτιμάς να παίζεις;

«Πιστεύω ότι η θέση στην οποία μπορώ να αποδώσω καλύτερα, και το λέω συχνά ότι είναι η θέση μου, είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού».

Ποια είναι η άποψή σου για το γκρουπ του Europa League στο οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός; Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στην ομάδα μας;

«Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για δύσκολο όμιλο. Είναι ομάδες οι οποίες διαθέτουν δυνατές έδρες. Και η Ναντ, όπως είδαμε, και η Φράιμπουργκ την οποία έχω αντιμετωπίσει παλαιότερα αλλά και η Καραμπάχ. Από την άλλη, δίνω μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στην ομάδα μου. Μετά την ήττα από τη Ναντ, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Διαθέτουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε το επόμενο διάστημα στα δικά μας θέλω και στο πώς πρέπει να παίζουμε ως Ολυμπιακός».

Έχοντας περάσει από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ποιο ήταν αυτό στο οποίο θεωρείς ότι ταίριαζες περισσότερο και γιατί;

«Έχω περάσει από τέσσερα πρωταθλήματα. Στην Αγγλία δεν αγωνίστηκε αρκετά λόγω κορονοϊού και επειδή δεν έμεινα αρκετούς μήνες. Στη Γαλλία έπαιξα σε τέσσερα ματς λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετώπισα. Στη Γερμανία και στην Ιταλία έζησα τα πρωταθλήματα πολύ περισσότερο, γι’ αυτό και θεωρώ πως μου ταιριάζουν. Έχουν έντονο ρυθμό, η μπάλα παίζεται 90 λεπτά, δεν σταματάει εύκολα η ροή του παιχνιδιού. Εγώ μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα σε οποιαδήποτε θέση και πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την τεχνική μου ικανότητα ταίριαξα πολύ καλά στα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Τι εύχεσαι για τον άνθρωπο και τι για τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ρέτσο;

«Αυτό που εύχομαι για τον άνθρωπο και τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη είναι να έχω την υγεία μου. Για όλους υπάρχει ένας χαραγμένος δρόμος και είμαι της άποψης πως ό,τι είναι να γίνει και πως όποια επιλογή έκανα στο παρελθόν, έγινε για κάποιο λόγο. Εύχομαι λοιπόν να έχω υγεία και τώρα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό να κερδίσω τρόπαια στην Ελλάδα, να παλεύουμε για ό,τι καλύτερο εντός και εκτός των συνόρων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024