Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Το θαύμα των θαυμάτων στο EuroBasket

Πολωνία: Το θαύμα των θαυμάτων στο EuroBasket

Η Πολωνία αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του EuroBasket των σούπερ σταρ

Το φετινό EuroBasket έχει βαλθεί να μας τρελάνει, με τη μια έκπληξη να διαδέχεται την άλλη και τους σούπερ σταρ του ΝΒΑ να έχουν πάει… σπίτι τους.

Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και λίγες μέρες αφότου τέθηκε νοκ-άουτ και η Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παραδίδουν τα σκήπτρα τους, καθώς ηττήθηκαν από τη συγκλονιστική Πολωνία με 90-87 στα προημιτελικά. Οι Πολωνοί αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη του EuroBasket δίχως καμία αμφιβολία, αφού βρίσκονται στην τετράδα και την Παρασκευή θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Γαλλία.

Η ομάδα του Ιγκόρ Μίλισιτς έπαιξε φανταστικό μπάσκετ κόντρα στους Σλοβένους και τους έριξε στο καναβάτσο, την ώρα που σε μια διοργάνωση γεμάτη σταρ και NBAers η Πολωνία δε διαθέτει κανέναν.

Το πιο εντυπωσιακό όμως, αυτό που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για τους Πολωνούς, είναι ότι όχι μόνο δε διαθέτουν παίκτη που παίζει στο ΝΒΑ στη σύνθεσή τους, αλλά δεν έχουν καν στο ρόστερ τους παίκτη… EuroLeague.

Στη 12άδα του Μίλισιτς υπάρχουν παίκτες που στο παρελθόν έχουν παίξει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όμως εν ενεργεία δεν είναι κανείς. Πρώην ευρωλιγκάτοι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, Ματέους Πονίτκα, που έκανε ένα μυθικό τριπλ νταμπλ στο ματς με τη Σλοβενία, και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Έι Τζέι Σλότερ.

Πλέον ο πρώτος αγωνίζεται στη Ρέτζιο Εμίλια με τρίμηνο συμβόλαιο, ενώ ο δεύτερος παίζει στο Eurocup και την Γκραν Κανάρια. Όσον αφορά τους υπόλοιπους του πολωνικού ρόστερ, ο Μιχάλ Σοκολόφσκι παίζει στην Τρεβίζο, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι κι αυτός στην Γκραν Κανάρια, ενώ 4 παίκτες του ρόστερ παίζουν στην πατρίδα τους.

Ντομινίκ Ολεϊνίτζακ και Γιακούμπ Σενκ αγωνίζονται στη Γαλλία και στις Τουρ και Γκραβελίν, ενώ στην Τουρκία και στη Μανίσασπορ παίζει ο Μίχαλ Μίχαλακ.

Το ρόστερ των Πολωνών: 

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024