Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O OT στη ΔΕΘ: Ενεργειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΡΑΕ

O OT στη ΔΕΘ: Ενεργειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΡΑΕ

Η ΡΑΕ έχει οργανώσει έξυπνες δράσεις που απευθύνονται σε μικρά παιδιά

Στο περίπτερο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο ΟΤ, και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κολώνας.

Η ΡΑΕ έχει οργανώσει έξυπνες δράσεις που απευθύνονται σε μικρά παιδιά και μεταξύ άλλων έχει στηθεί μια πίστα μπόουλινγκ που σκοπό έχει να δείξει στους μικρούς επισκέπτες τους στόχους της πράσινης μετάβασης και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ Διονύσης Παπαχρήστου, ξενάγησε τον Οικονομικό Ταχυδρόμο στις δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τονίζοντας πως η Ρυθμιστική Αρχή συμμετέχει για 6η συνεχή φορά προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, την ενεργειακή αγορά και τους μαθητές για όλες τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και το τι θα αντιμετωπίσουμε.

ΑΠΕ: η πιο καθαρή και η πιο φτηνή ενέργειας

Πρώτος σταθμός ήταν το ενεργειακό μπόουλινγκ, όπου κάθε μία κορίνα αντιπροσωπεύει έναν στόχο (τα αιολικά πάρκα, την εξοικονόμηση ενέργειας κ.λπ.). Επίσης, υπάρχουν τραπεζάκια όπου γίνονται διαγωνισμοί ζωγραφικής με θέμα τις ΑΠΕ και τις Πράσινες πόλεις, με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου της ΡΑΕ υπάρχει ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ που φορτίζει μια μπαταρία, ενώ μοιράζονται διάφορα έντυπα, παζλ και κατασκευές στους μικρούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου «το μήνυμα είναι ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η πιο καθαρή και η πιο φτηνή ενέργειας».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024