Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Live η τελετή στο Γουέστμινστερ - Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Live η τελετή στο Γουέστμινστερ – Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα

Η βασιλική οικογένεια και ο απλός κόσμος αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο. Λίγο μετά τις 19:00, επετράπη στο κοινό η είσοδος στο Γουέστμινστερ προκειμένου να αποδώσει τιμές στη βασίλισσα, πριν την κηδεία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Την ώρα που ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα, η ουρά του κοινού ξεπερνούσε τα 4 χιλιόμετρα.

Η λαμπρή πομπή από το Μπάκινγχαμ προς την κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Η πομπή διέσχισε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε 38 λεπτά. Την συνόδευαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους, βασιλιά Κάρολου, για να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της εκλιπούσας στο πρώτο μέρος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην πομπή Κάρολος, Πρίγκιπας Χάρι και Γουίλιαμ

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το «Bow Room», στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την κηδεία όπου θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Αβαείο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο περπάτησαν πεζή πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας που θα κάνει το ταξίδι μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που θα έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η κόμισσα του Έσεξ Σοφία και η Μέγκαν Μαρκλ ακολούθησαν την πομπή με αυτοκίνητο.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βάθρο, ενώ ακολούθησε λειτουργία -διάρκειας περίπου 20 λεπτών- από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας, αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι.

Στις 15:30 ώρα Βρετανίας, η βασιλική οικογένεια αποχώρησε από το Γουέστμινστερ με την τελετή να συνεχίζεται κανονικά, με το λαϊκό προσκύνημα που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:00 τοπική ώρα.

Νωρίτερα, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πέρασε από τους Κήπους της Βασίλισσας, το The Mall, το Horse Guards Parade, το Horse Guards Arch, το Whitehall, την Parliament Street, την Parliament Square και το New Palace Yard.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έφτασε χθες στο Μπάκιγχαμ

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, στις 20:00 αναχώρησε η πτήση της βασιλικής αεροπορίας από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νόρθχολντ στο Λονδίνο.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 και προσγειώθηκε στο Λονδίνο και μερικά λεπτά αργότερα, ξεκίνησε η διαδρομή της αυτοκινητοπομπής της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ προς του παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το φέρετρο της βασίλισσας συνοδευόταν από την βασιλική πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024