Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Mπάκιγχαμ η σορός της για το λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Mπάκιγχαμ η σορός της για το λαϊκό προσκύνημα

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Bow Row του Μπάκιγχαμ για να έχει την ευκαιρία το προσωπικό του παλατιού να πει το τελευταίο του αντίο στην βασίλισσα.

Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έφτασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ.

Εκεί την υποδέχθηκε το άγημα της Φρουράς του Βασιλιά παρουσία του Βασιλιά Καρόλου Γ’, της συζύγου του και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Bow Row του Μπάκιγχαμ για να έχει την ευκαιρία το προσωπικό του παλατιού να πει το τελευταίο του αντίο στην βασίλισσα.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε αυτομάτως βασιλιάς μετά τον θάνατό της την περασμένη εβδομάδα, βρισκόταν στο Μπάκιγχαμ μαζί με τα τρία αδέλφια του, τους δυο του γιους Ουίλιαμ και Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά την άφιξη της σορού της βασίλισσας, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Λονδίνου

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί για το λαϊκό προσκύνημα στη μακροβιότερη μονάρχη της βρετανικής ιστορίας.

Οι διοργανωτές λένε ότι η αναμονή για να δει κάποιος το βασιλικό φέρετρο μπορεί να φτάσει και τις 35 ώρες και έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για το τι θα πρέπει να φορούν και να έχουν μαζί τους, ώστε να περάσουν από τα σημεία ελέγχου.

Οι αρχές υπολογίζουν πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα βρίσκονται στους δρόμους του Λονδίνου την ημέρα της κηδείας, κατά μήκος της διαδρομής όπου θα περάσει η νεκρική πομπή – προσέλευση κόσμου παρόμοια με την πρωτοφανή από άποψη κόσμου κηδεία της Νταϊάνα.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι το Ουέστμινστερ Χολ, όπου θα εκτίθεται η σορός της βασίλισσας, έχει χωρητικότητα περίπου 350.000 ατόμων γι΄αυτό και είναι πολύ πιθανό να «κοπεί» η ουρά, πριν προλάβουν να μπουν όλοι.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024