Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πέθανε ο εισαγγελέας Κένεθ Σταρ που είχε ερευνήσει την υπόθεση Κλίντον - Λεβίνσκι

ΗΠΑ: Πέθανε ο εισαγγελέας Κένεθ Σταρ που είχε ερευνήσει την υπόθεση Κλίντον – Λεβίνσκι

Ο Κένεθ Σταρ που ερεύνησε το ροζ σκάνδαλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, πέθανε στο Χιούστον εξαιτίας επιπλοκών ύστερα από χειρουργική επέμβαση

Πέθανε χθες Τρίτη σε ηλικία 76 ετών ο Κένεθ Σταρ (φωτογραφία, επάνω, από AP), ο ανεξάρτητος εισαγγελέας του οποίου η έρευνα οδήγησε στην παραπομπή του Μπιλ Κλίντον το 1998, λόγω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι και τη μετέπειτα ψευδορκία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Παγκόσμια φήμη

Ο Κένεθ Σταρ άφησε την τελευταία του πνοή στο Χιούστον εξαιτίας επιπλοκών ύστερα από χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Δείτε ακόμα – Η Χίλαρι Κλίντον εξηγεί γιατί παρέμεινε παντρεμένη με τον Μπιλ μετά το σκάνδαλο Λεβίνκσι

Απέκτησε παγκόσμια φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας το πολύκροτο ροζ σκάνδαλο: τη σχέση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το πόρισμα της έρευνας έγινε best seller όταν κυκλοφόρησε ως βιβλίο με τον τίτλο «The Starr Report», αποκαλύπτοντας σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της ερωτικής σχέσης του Κλίντον με τη Λεβίνσκι. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ αθωώθηκε τελικά από τη Γερουσία το 1999.


Κλίντον (αριστερά) – Λεβίνσκι αγκαλιά στο Οβάλ Γραφείο

Στην ιστορία όμως έχει μείνει ο περιβόητος «λεκές» στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι, από την αποκάλυψη που είχε κάνει το Drudge Report ότι η ερωμένη του τότε αμερικανού προέδρου είχε κρατήσει «ένα ρούχο, λερωμένο από το σπέρμα του Κλίντον».

Ο Κένεθ Σταρ, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τις ρεπουμπλικανικές ευαισθησίες του, εργάστηκε ως δικηγόρος, καθηγητής, πρύτανης πανεπιστημίου και σχολιαστής στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Υπερασπίστηκε τον Τραμπ

Το 2020 συμμετείχε στην υπεράσπιση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης για την παραπομπή του.

Κατηγορούμενος ότι είχε εξαρτήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία με την έναρξη έρευνας για τον γιο του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε αθωωθεί χάρη στην υποστήριξη γερουσιαστών του κόμματός του.

Ο Κένεθ Σταρ ήταν παντρεμένος για 52 χρόνια με τη σύζυγό του, Αλις, και απέκτησε τρία παιδιά και εννέα εγγόνια. Θα ταφεί στο κοιμητήριο του Οστιν, στο Τέξας.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024