
Γαλλία: 26 αντιδραστήρες τίθενται ξανά σε λειτουργία κόντρα στην ενεργειακή κρίση
Οι μισοί αντιδραστήρες της χώρας βρίσκονται εκτός λειτουργίας για επιθεωρήσεις και συντήρηση.
Συνολικά 26 πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γαλλίας που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας για ελέγχους ασφάλειας και συντήρηση αναμένεται θα ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της γαλλικής κρατικής εταιρίας ενέργειας EDF, η οποία βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ενεργειακής κρίσης που αναμένεται να ενταθεί τον χειμώνα.
Αρκετοί από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας βρίσκονται προσωρινά εκτός λειτουργίας και η επιστροφή τους στο δίκτυο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα, προειδοποίησε νωρίτερα η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE.
Διαβάστε επίσης: Πυρηνική ενέργεια; Ναι, ευχαριστώ, είμαστε σε κρίση
Το πρόβλημα οφείλεται στα μέτρα της πανδημίας που καθυστέρησαν τη συντήρηση ορισμένων εγκαταστάσεων, ενώ άλλοι αντιδραστήρες έκλεισαν για έλεγχο μετά τον εντοπισμό διάβρωσης.
Ο διευθυντής της EDF Ζαν-Μπερνάρ Λεβί δήλωσε ενώπιον βουλευτών ότι τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης προχωρούν με καλό ρυθμό και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον αντιδραστήρα Tricastin 1.
Διαβάστε επίσης: Σε εφεδρεία δύο γερμανικοί σταθμοί πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2023
Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των 26 αντιδραστήρων, ο εκτελεστικός διευθυντής της EDF, Σεντρίκ Λεβαντοφσκί, δήλωσε ότι οι πέντε θα τεθούν σε λειτουργία αυτόν τον μήνα, άλλοι πέντε τον Οκτώβριο, επτά τον Νοέμβριο και οι υπόλοιποι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σήμερα, 27 αντιδραστήρες είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο και σε τρεις γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου, είπε ο Λεβί.
- Προβλήματα σύνδεσης στο Facebook – Εκατοντάδες αναφορές από χρήστες για «μη διαθέσιμη» σελίδα
- Τούχελ: «Η Αγγλία έχτισε περισσότερα σε όλο το Μουντιάλ από όσα έχασε σε 30 λεπτά»
- Οι πρώτοι ινφλουένσερ στον κόσμο ήταν Γάλλοι, εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση και «μπέρδεψαν» τις τάξεις
- Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 66χρονος βίασε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμα της
- Μουντιάλ 2026: Όμορφες εικόνες, φίλαθλοι της Αργεντινής και της Ισπανίας τραγουδούν μαζί πριν τον τελικό (vid)




