Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δυο «γκάφες» του Αλμέιδα

Οι δυο «γκάφες» του Αλμέιδα

Μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές, το όνομα του Ματίας Αλμέιδα έχει προλάβει να… συζητηθεί δυο φορές.

Μπόλικη… σκόνη σήκωσε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η Ενωση του Ματίας Αλμέιδα γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις του Καμπάκοφ.

Φωνές, αναρτήσεις και ανακοινώσεις «έντυσαν» το σκηνικό από την «κιτρινόμαυρη» πλευρά, με το αγωνιστικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Μετά το ματς με τον Βόλο, ο Αργεντινός τεχνικός υπέπεσε σε… γκάφες και στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Η απειρία του «Πελάδο» στα ευρωπαϊκά γήπεδα «μίλησε», με τον κόουτς του Δικεφάλου να παίζει με τη… φωτιά στη Λεωφόρο.

Το πρόβλημα με Βόλο

Η πρώτη γκέλα της σεζόν ήρθε νωρίς-νωρίς για την ΑΕΚ και συγκεκριμένα τη 2η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο ματς της Ριζούπολης και με τον Βόλο να αμύνεται σωστά και μαζικά, ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στον αγωνιστικό χώρο όλα του τα επιθετικά «όπλα» από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε τους πάντες από τον πάγκο, αλλά το σωστό επιθετικό πλάνο απουσίαζε. Το τρικ με τον Λιβάι Γκαρσία στο πλευρό του Σέρχιο Αραούχο δεν απέδωσε ποτέ, με τον νεαρό άσο να… χάνεται στον περιορισμένο χώρο δράσης του.

Ο δικέφαλος προσπάθησε μόνο με σέντρες να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, που δραπέτευσαν σχετικά εύκολα με το τρίποντο από τη Ριζούπολη.

Η «γκάφα» στη Λεωφόρο 

Δύο αγωνιστικές αργότερα και στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν για την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα πιάστηκε… αδιάβαστος. Με τον Δικέφαλο να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, ο Αργεντινός τεχνικός υπέπεσε σε ένα μεγάλο σφάλμα.

Συγκεκριμένα με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού και με το χρονόμετρο στο 58ο λεπτό, ο Αλμέιδα προχώρησε σε τέσσερις απανωτές αλλαγές, εξαφανίζοντας τα χαφ του από τον αγωνιστικό χώρο. Ο «Πελάδο» απέσυρε στον πάγκο τους Γιόνσον-Σιμάνσκι, χρησιμοποιώντας στη θέση τους, τους Μάνταλο-Πινέδα.

Ήταν μεγάλο το λάθος από τον Αλμέιδα, που είχε στο νου του μόνο το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από αυτήν την κίνηση, η ΑΕΚ έχασε τα… αυγά και τα πασχάλια στο χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φτάνουν πολύ εύκολα ως και την κιτρινόμαυρη περιοχή. Στάνκοβιτς και δοκάρια σταμάτησαν τους «πρασίνους», με την Ενωση να γλυτώνει σε αυτήν την περίπτωση μια συντριβή.

Η ευρωπαϊκή… απειρία του Αλμέιδα έκανε την εμφάνισή της στη Λεωφόρο και λίγο έλειψε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον κιτρινόμαυρο οργανισμό.

Δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές μετράει η ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα. Ο Αργεντινός τεχνικός μαθαίνει σιγά-σιγά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε περίτρανα στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024