Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O στόχος του «μηδέν» και ο Χουάνγκ

O στόχος του «μηδέν» και ο Χουάνγκ

Το βίντεο πήρε «φωτιά» στον Ρέντη. Ζητούμενο του Κορμπεράν η αμυντική βελτίωση εν όψει Φράιμπουργκ και Αρη. Δεν προπονήθηκε ο κορεάτης μέσος

Σε αυτό το δίχως ανάσα ταξίδι του Ολυμπιακού που ξεκίνησε από τις 18 Αυγούστου στη Λεμεσό και περιλαμβάνει συνολικά εννέα αγωνιστικές στάσεις ως τις 18 Σεπτεμβρίου (Αρης – Ολυμπιακός) ομολογουμένως είναι πολύ δύσκολο να κοιτάξεις πίσω. Κάθε τρεις-τέσσερις νύχτες η επόμενη «αποστολή», κάθε μια-δύο προπονήσεις και ένα διαφορετικό σχέδιο. Και όλα αυτά για μια ομάδα που επί της ουσίας χρειάζεται να αλλάξει, να βελτιωθεί on the road.

Οχι, δεν τα έχουν με την… τύχη τους οι Ερυθρόλευκοι. Με τον… χρόνο ίσως θα πρέπει να τα βάλουν. Τον πιο μεγάλο τους αντίπαλο σε αυτή τη συγκυρία. Το καλεντάρι άλλωστε τα λέει όλα. Αύριο κιόλας κατηφορίζει η Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για μια παρτίδα-πυξίδα στο Europa League γκρουπ. Και αμέσως μετά ακολουθεί το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Αρη, με τον πρωταθλητή να είναι ήδη στο -4 από την κορυφή. Ενατο παιχνίδι σε έναν μήνα θα είναι αυτό στο «Κλ. Βικελίδης» όταν όλοι οι υπόλοιποι στον ανταγωνισμό δεν φτάνουν τον αριθμό από την εκκίνηση της σεζόν. Εξουθενωτικό. Πολλώ δε μάλλον στην αφετηρία μιας σεζόν με τόσες αλλαγές στο ρόστερ, νέο προπονητή κ.λπ.

Βίντεο

Πώς ξεκίνησε η διαχείριση αυτής της δύσκολης εβδομάδας; Ο Κάρλος Κορμπεράν αφού τη Δευτέρα έδωσε το πρώτο ρεπό έπειτα από 20 ημέρες, μπήκε χθες στη διαδικασία να προσεγγίσει την παρτίδα με τους Γερμανούς αρχίζοντας από το βίντεο του Βόλου.

Εδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια ο Ισπανός και για το γεγονός ότι η ομάδα δεν σταμάτησε ως το 90’+7′ τη μάχη για να φέρει τα πάνω-κάτω σε ένα ματς που «στράβωσε» νωρίς. Εκανε όμως και αρκετές παρατηρήσεις για το ανασταλτικό κομμάτι. Και για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ματς δέχτηκε γκολ. Σε μια αναμέτρηση που ο αντίπαλος είχε τυπικά τέσσερις τελικές, πρακτικά δύο απειλές προς την εστία του Βατσλίκ.

Αμυνα και αριθμοί

Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτό: Δεν μπορεί οι Ερυθρόλευκοι έπειτα από 11 ματς να έχουν ακόμη αρνητικό συντελεστή σε γκολ (13-14) και να έχουν καταφέρει μόλις δύο φορές όλες και όλες να κρατήσουν το «μηδέν». Και η αρχή πρέπει να γίνει αύριο κιόλας σε ένα ματς που εν πολλοίς θα αποφασίσει τις «διεκδικήσεις» του Ολυμπιακού σε αυτόν τον Europa League όμιλο. Εχουν από τρεις βαθμούς οι Γερμανοί και η Ναντ έπειτα από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας. Επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει να… σπάσει αυτό το δίδυμο κορυφής πριν απ’ τα δύο διαδοχικά ματς του Οκτώβρη με την Καραμπάγκ. Για να συμβεί αυτό όμως απέναντι σε μια ομάδα που είναι… μετρ της «κόντρας» επιβάλλεται να μη χρειαστεί να κυνηγήσει και πάλι στο σκορ. Ιδανικά να μη δεχτεί γκολ σε ευρωπαϊκό ματς στο Φάληρο για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβρη (Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 1-0). Θα είναι η απάντηση, η «επιστροφή» σε σχηματισμό με τρεις στόπερ (και ίσως τον Σίμε Βρσάλικο να θέτει υποψηφιότητα για έναν ρόλο στην τριάδα); Θα είναι επιλογή ένας σχηματισμός με τρεις κεντρικούς χαφ σε μια 4-3-3 εκδοχή; Σήμερα θα φανεί.

Το σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά υπάρχουν προβλήματα πρώτης γραμμής. Στη Γαλλία με τη Ναντ δεν αγωνίστηκαν ο Γιαν Εμβιλά (ψύξη), ο Ουσεϊνού Μπα (τιμωρημένος) και ο Ινμπόμ Χουάνγκ. Σήμερα θα φανεί αν ο κορεάτης μέσος θα προλάβει έστω την τελευταία στιγμή να μπει στην «εξίσωση» μια εβδομάδα μετά. Προπονήθηκε χθες κανονικά ο Πιερ Κούντε, προπονήθηκε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο κορεάτης όμως έμεινε ξανά «εκτός» σε μια υπόθεση που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της στις τελικές επιλογές του κόουτς.

Περισσότεροι από 23.000

Στο μεταξύ μέχρι χθες είχαν κλείσει θέση στο «Καραϊσκάκης» για το αυριανό παιχνίδι (19.45) περισσότεροι από 23.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο. Επίσης, εισιτήρια θα διατίθενται σήμερα από τα εκδοτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» από 10.00 έως 18.00 και αύριο από τις 10.00 έως την έναρξη της αναμέτρησης, από τα εκδοτήρια της θύρας 25 του φαληρικού γηπέδου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024