Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Σημαντική αύξηση όσων υποστηρίζουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο

Τουρκία: Σημαντική αύξηση όσων υποστηρίζουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο

Σημαντικά ευρήματα αποτυπώνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία σχετικά με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η χώρα, αλλά και την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Η υποστήριξη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία παρουσιάζει σημαντική αύξηση στην Τουρκία σε σχέση με το 2021 και συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, πλησιάζοντας τα ποσοστά του 2018, ανέφερε προχθές Δευτέρα η εφημερίδα Ντεταϊ, αναδημοσιεύοντας τα αποτελέσματα έρευνας για τις αντιλήψεις του κοινού στην Τουρκία σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Τα ποσοστά

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ερώτηση σχετικά με την προτιμητέα μέθοδο επίλυσης του Κυπριακού, το 38,1% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Τουρκία, το 37,6% υπέρ της ίδρυσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, το 35,1% υπέρ δύο ανεξαρτήτων κρατών, και το 22,6% υπέρ της συνομοσπονδίας.

Δείτε ακόμα – Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Νέα μεταμεσονύχτια υπέρπτηση τουρκικού UAV στη νησίδα Γλάρος

Η έρευνα, που διεξάγεται από το 2013 από το Πανεπιστήμιο Kadir Has, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω, από 26 διαφορετικές επαρχίες της Τουρκίας, στο διάστημα 25/5 – 7/6/2022.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», η Κύπρος καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά τη θαλάσσια δικαιοδοσία στο Αιγαίο και τα προβλήματα στα νησιά.

Στο ερώτημα «Ποιες χώρες αποτελούν απειλή για την Τουρκία», η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στην 11η θέση, μετά από τη Συρία και τη Ρωσία.

Αδελφή χώρα η «ΤΔΒΚ»

Στο ερώτημα «Η Τουρκία πρέπει να κάνει προσπάθειες να βελτιώσει τις σχέσεις με χώρες που έχει προβλήματα», η Κυπριακή Δημοκρατία καταλαμβάνει την 7η θέση μπροστά από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Στο ερώτημα «Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι τομείς συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ», η επίλυση του κυπριακού προβλήματος καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις μαζί με τη Συρία.

Τελευταία θέση έχει το Κυπριακό και στο ερώτημα «Ποια πιστεύετε ότι είναι τα εμπόδια στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

Στο ερώτημα «Πώς βλέπετε την ΤΔΒΚ;» το 48,8% απάντησε ότι είναι μια αδελφή χώρα που δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ, ενώ το 32,1% ανέφερε ότι είναι μια στρατηγική βάση στη Μεσόγειο.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024