Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Sesame Street προσλαμβάνει την πρώτη μαύρη γυναίκα κουκλοπαίκτρια

Το Sesame Street προσλαμβάνει την πρώτη μαύρη γυναίκα κουκλοπαίκτρια

«Χρειαζόμασταν αυθεντική εκπροσώπηση και η Μέγκαν είναι απίστευτη. Έχει ένα φως μέσα της», δήλωσε ένας άλλος κουκλοπαίκτης του σόου.

Η Megan Piphus Peace ήταν 10 ετών όταν πρωτογνώρισε την τέχνη του κουκλοθέατρου και του εγγαστρίμυθου, όταν παρακολούθησε ένα συνέδριο κουκλοθέατρου στο Ιλινόις, στις καλοκαιρινές διακοπές. Έχοντας μεγαλώσει παρακολουθώντας παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα όπως το Sesame Street και το Lamb Chop’s Play-Along, ερωτεύτηκε αμέσως τη συγκεκριμένη αυτή μορφή τέχνης και θέλησε να δοκιμάσει και η ίδια τις δυνάμεις της σε αυτήν. Αναγνωρίζοντας το πάθος της κόρης της, η μαμά της Peace έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να το καλλιεργήσει.

Βρήκε κασέτες VHS με εγγαστρίμυθους καθώς και μια κούκλα του διάσημου κωμικού Edgar Bergen για την εξάσκησή της. Όλα αυτά απέδωσαν αρκετά σύντομα, καθώς η Peace άρχισε να δίνει παραστάσεις από το δημοτικό σχολείο ακόμα.

«Η μαγεία του εγγαστρίμυθου είναι να μοιράζεσαι αυτή την εμπειρία με κάποιον άλλον και να τον κάνεις να πιστέψει ότι οι συζητήσεις είναι αληθινές. Συνειδητοποίησα τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο κοινό και ότι κάθε ηλικία μπορεί να μάθει κάτι από την παράσταση. Από τότε, στόχος μου ήταν να έχω ένα θέμα προσαρμοσμένο σε κάθε παράσταση», δήλωσε η Peace, η οποία έχει γίνει γνωστή ως η «εγγαστρίμυθος του Βάντερμπιλτ», στο σάιτ Because of Them We Can.

Η Peace είχε αποκτήσει αρκετή φήμη από την ηλικία των 15 ετών, είχε παρουσιαστεί ακόμα και στο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ. Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο, συνέχισε τις σπουδές της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί σε μεγάλα σόου όπως το «Tonight Show with Jay Leno» και το «America’s Got Talent».

Παρόλο που ξεκίνησε μια επαγγελματική καριέρα στη χρηματοδότηση ακινήτων μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά το 2014, συνέχισε να μεγαλώνει τη φήμη της ως κουκλοπαίκτρια και να δίνει παραστάσεις στη χώρα της αλλά και στο εξωτερικό. Η Peace έλαβε δύο βραβεία Emmy για την καλύτερη σύνθεση και την καλύτερη μικρού μήκους παιδική ταινία και για τη δουλειά της σε μια μουσική σειρά, στην οποία δίδασκε σε παιδιά βασικές γνώσεις χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι το 2019.

Ωστόσο, πρόσφατα έφτασε στο μεγαλύτερο ορόσημο της καριέρας της, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθεί στο καστ του Sesame Street ως η πρώτη μαύρη γυναίκα κουκλοπαίκτρια της εκπομπής. Η Peace αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε την ιστορική σημασία του νέου της ρόλου και ότι είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία.

«Τα σκηνικά της Sesame Street είναι σαν να μπαίνεις σε μια φαντασίωση. Το να βρίσκεσαι εκεί είναι πραγματικά το κάτι άλλο», δήλωσε η ίδια.

Ο δρόμος προς την «Οδό Σέσαμι» -όπου υποδύεται την 6χρονη Γκαμπριέλ- ήταν μακρύς και επίπονος. Παρόλο που η Peace υπέβαλε την πρώτη της κασέτα για οντισιόν το 2017, έλαβε τηλέφωνο από τον Matt Vogel, τον «αρχηγό» των μαριονετών της εκπομπής, μόλις τον Μάρτιο του 2020. Εκείνος της πρότεινε να εγγραφεί σε ένα εικονικό εργαστήριο για να μάθει κουκλοθέατρο τύπου Muppet Show και τελικά αυτό απέδωσε πολλά.

Αποκαλώντας την Peace «απίστευτη», η Leslie Carrara-Rudolph -μια άλλη κουκλοπαίχτρια στην παράσταση- δήλωσε: «Χρειαζόμασταν αυθεντική εκπροσώπηση και η Μέγκαν είναι απίστευτη. Έχει ένα φως μέσα της».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024