Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνια φωτό: Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά σε ηλικία 22 ετών

Σπάνια φωτό: Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Ειρήνης Παππά σε ηλικία 22 ετών

Η κλασική ομορφιά και το εκπληκτικό ταλέντο της Ειρήνης Παππάς αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Χαμένοι Άγγελοι», το 1948.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης, είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παππά.

Η Ειρήνη Παππά στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση το 1948 σε ηλικία 22 ετών στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Χαμένοι Άγγελοι» όπου αποτυπώνεται μοναδικά η εκπληκτική της ομορφιά. Γεννημένη στο Χιλιομόδι Κορινθίας με γονείς δασκάλους, θα εκφράσει από την παιδική της ηλικία την μεγάλη αγάπη για τα βιβλία και την μελέτη των μεγάλων Αρχαίων Ελλήνων. Σε ηλικία δώδεκα ετών θα εγκατασταθεί με την οικογένεια στο Κολωνάκι όπου θα ζήσει τα εφηβικά της χρόνια, με τους μονολόγους μιας νεαρής ηθοποιού που μένει δίπλα στο σπίτι της να είναι η αφορμή για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το θέατρο.

Εισάγεται στην δραματική σχολή του Εθνικού με δασκάλους σημαντικά ονόματα της εποχής και το 1947 ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της, θα παντρευτεί τον σκηνοθέτη Άλκη Παππά με τον οποίο θα χωρίσει τέσσερα χρόνια αργότερα και θα κρατήσει το επώνυμο του σε όλη την πορεία της ζωής της. Το 1948 ο θαυμασμός στο πρόσωπο της από τον Θεατράνθρωπο-φαινόμενο Αλέκο Σακελλάριο ο οποίος την προσφωνεί «Καρυάτιδα», θα την οδηγήσει στα γραφεία του Φίνου με τον ίδιο να αναφέρει: «Εσύ κορίτσι μου κατέβηκες από την Ακρόπολη και κουβαλάς την διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας μαζί σου».

Ο πρώτος της ρόλος στην μεγάλη οθόνη συνοδεύεται από μεγάλη επιτυχία με την ταινία να βγαίνει πρώτη σε εισπράξεις και την ίδια χρονιά ο Σακελλάριος της προτείνει τον πρώτο της θεατρικό ρόλο στην θρυλική Επιθεώρηση «Άνθρωποι Άνθρωποι» στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Εκεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Μακρής, Φωτόπουλος, Ηλιόπουλος, μια ηθοποιός κλασικής παιδείας που δεν θα διστάσει να κάνει το ξεκίνημα της στο μουσικό θέατρο καθώς θεωρεί τους ανθρώπους της Επιθεώρησης γνήσιους και αυθεντικούς και όχι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ψέυτικους». Το 1951 η συμμετοχή της στην ταινία «Νεκρή Πολιτεία» η οποία θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Καννών την επόμενη χρονιά, θα είναι η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία και συνεργασίες σε Ευρώπη και Αμερική με τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η σπάνια αρχαιοελληνική της ομορφιά παραμένει μοναδική και αξεπέραστη.

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024