Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα Μικρή Γοργόνα - Η πρώτη μαύρη ηθοποιός που γίνεται πριγκίπισσα της Disney

Η νέα Μικρή Γοργόνα – Η πρώτη μαύρη ηθοποιός που γίνεται πριγκίπισσα της Disney

«Η Άριελ είναι μαύρη»; Συγκινούν οι αντιδράσεις για το ντεμπούτο της Χάλι Μπέιλι στη Μικρή Γοργόνα.

Η Disney έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το τρέιλερ της live-action ταινίας Η Μικρή Γοργόνα, με πρωταγωνίστρια την αφροαμερικανή Χάλι Μπέιλι, γεμίζοντας χαρά όλα τα μικρά κορίτσια που είδαν τον εαυτό τους μέσα από την ερμηνεία της. «Μαμά είναι μαύρη», «είναι σαν εμένα!», αναφωνούν τα μικρά κορίτσια σε βίντεο που αντιδρούν στο ντεμπούτο της νέας Άριελ.

Πριν από τη Μπέιλι, μόνο μια άλλη μαύρη ηθοποιός είχε στεφθεί πριγκίπισσα της Disney (η Άνικα Νόνι Ρόουζ, ως η φωνή της Τιάνα στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος»), οπότε καταλαβαίνει τη σημασία του να φορέσει τα πτερύγια της Άριελ.

@armlina Representation matters!!!! #fyp #foryou #thelittlemermaid #Ariel #littlemermaidmovie #representation #disney ♬ original sound – N

Ενώ πολλοί ενθουσιάστηκαν με την επιλογή της Bailey, κάποιοι εξέφρασαν αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας μάλιστα ένα hashtag με τίτλο #NotMyAriel για να ζητήσουν από τη Disney να προτιμήσει κάποια λευκή ηθοποιό, που να μοιάζει με την κοκκινομάλλα πριγκίπισσα από την ταινία κινουμένων σχεδίων του 1989.

Ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ, ο οποίος στο παρελθόν γύρισε τις ταινίες Μέρι Πόπινς και Into the Woods για τη Disney, δήλωσε στο Variety για την εντυπωσιακή οντισιόν της Μπέιλι ότι τον έκανε να δακρύσει, υπερασπίζοντας την επιλογή του για το ρόλο.

«Μπορούσες να καταλάβεις αμέσως ότι κατάφερε να αξιοποιήσει το πάθος, τη φλόγα, την ψυχή, τη χαρά και την καρδιά της Άριελ, δήλωσε ο 61χρονος Μάρσαλ για την 22χρονη ηθοποιό, «φαίνεται εκπληκτική με κόκκινα μαλλιά- δεν το κάνουν όλοι».

Γροθιά στο ρατσισμό

Την Μπέιλι άγγιξαν και τα λόγια που άκουσε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες της, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που είχαν υποστεί στη ζωή τους: «Δεν καταλαβαίνεις τι κάνει αυτό για εμάς, για την κοινότητά μας, για όλα τα μαύρα κορίτσια που θα δουν τον εαυτό τους σε σένα».

Τότε ήταν που άρχισε να σκέφτεται πως θα επηρέαζε τη νεότερη εκδοχή του εαυτού της αν η Άριελ στα κινούμενα σχέδια ήταν έγχρωμη. «Τι θα είχε κάνει αυτό για μένα, πώς θα είχε αλλάξει την αυτοπεποίθησή μου, την πίστη μου στον εαυτό μου, τα πάντα, πράγματα που φαίνονται τόσο μικρά σε όλους τους άλλους, είναι τόσο μεγάλα για εμάς», εξηγεί η ίδια.

Η Μπέιλι ανέφερε στο Variety ότι ανοίγει νέους δρόμους χωρίς να αφήνει τις ρατσιστικές αντιδράσεις για το κάστινγκ να την ενοχλούν. Αντιθέτως, ελπίζει ότι μπορεί να εμπνεύσει το νεανικό κοινό. «Θέλω το κοριτσάκι μέσα μου και τα μικρά κορίτσια σαν εμένα που παρακολουθούν να ξέρουν ότι είναι ξεχωριστά και ότι πρέπει να είναι πριγκίπισσες με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι. Αυτή η διαβεβαίωση ήταν κάτι που χρειαζόμουν», δήλωσε.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024