Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη: «Συγκρούομαι πολιτικά με τον αδελφό μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευτυχώς όχι οικογενειακά»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Συγκρούομαι πολιτικά με τον αδελφό μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευτυχώς όχι οικογενειακά»

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για όλα. Η πολιτικός αναφέρθηκε στην σχέση με τον αδελφό της, στον καρκίνο που πέρασε, αλλά και στον έρωτα με τον δεύτερο σύζυγο της.

Μίλησε επίσης, για τα παιδιά της, για τις αισθητικές επεμβάσεις και για την πορεία της στην πολιτική. Όταν ρωτήθηκε από την Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα πρώτα της βήματα στην πολιτική σκηνή, εκείνη απάντησε πως τότε ήταν πολύ δύσκολα, ειδικά για τις γυναίκες.

«Έπρεπε σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον κάπως να σταθώ. Ήτανε μόνο άντρες και μάλιστα άντρες πολύ μεγαλύτεροι από μένα που με κοιτούσαν φτυστικά. Και ιδιαίτερα, όταν είσαι κόρη του Μητσοτάκη, γυναίκα του Μπακογιάννη, λέγανε όλοι “σιγά τώρα τι είναι, ένα κοριτσάκι που είναι κόρη του μπαμπά της, την έφτιαξε ο Μπακογιάννης”. Μέχρι να γίνω η Ντόρα, μου πήρε χρόνο».

Η πολιτικός αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον αδελφό της αλλά και για το εάν υπάρχουν συγκρούσεις.

«Είναι φορές που συμφωνείς και φορές που δεν συμφωνείς. Είναι φορές που δυσκολεύουν οι σχέσεις, αλλά οι πολιτικές, όχι οι οικογενειακές. Και αυτό ευτυχώς καταφέραμε να το διασώσουμε διαχρονικά. Για αυτό και ο αδελφός μου ήταν ο πρώτος που ανέλαβε πολύ ισχυρά τα ηνία, όταν αρρώστησα. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια πολιτική οικογένεια με δυνατές προσωπικότητες, θα έχει και συγκρούσεις και καλές στιγμές και δύσκολες στιγμές».

Ο καρκίνος και ο ρόλος της γιαγιάς

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το πρόβλημα υγείας της είπε:

«Δέχτηκα ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από τον κόσμο και αυτό μου έκανε πάρα πολύ καλό γιατί αυτή η αρρώστια έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εμένα βρήκαν το θάρρος να βγουν να το πουν γιατί στην Ελλάδα ο καρκίνος είναι μια λέξη που πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τη λέει. Το ανακάλυψα τελείως τυχαία. Πήγα σε μια πολύ νέα κοπέλα, διαβητολόγο που μου ζήτησε κάποιες εξετάσεις και της φάνηκε κάτι περίεργο στα αποτελέσματα. Σίγουρα φοβάσαι. Δε σου αρέσει η ιδέα ότι αύριο η ζωή σου μπορεί να τελειώσει».

Αναφερόμενη στο ρόλο της γιαγιάς, Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως είναι η κλασσική χαζογιαγιά.

«Είμαι η κλασική γιαγιά, μια τραγική χαζογιαγιά. Επειδή έκανα τα παιδιά μου πολύ νωρίς, ήμουν 21 και 22, είχα πάντα την αίσθηση ότι έχασα σημαντικό διάστημα της ζωής τους… τώρα βλέπω φάσεις στη ζωή των εγγονιών μου τις οποίες απολαμβάνω… απολαμβάνω τις πρώτες τους κριτικές, το απίστευτο στόμα τους… με τρολάρει ακόμη και το μικρό που είναι 4,5 χρονών. Έρχεται και μου λέει “γιαγιά σου έφερα σοκολατάκι”.  Είμαι πιο λάσκα. Κάνω περισσότερο αυτά που τους αρέσουν, μου αρέσει να περνάμε καλά μαζί. Δεν θα πεθάνω αν δεν φάνε φακές, δεν με νοιάζει αν ανέβουν όλα μαζί στους καναπέδες… Αυτό όταν ήμουν 30 θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τώρα δε με νοιάζει καθόλου. Μια φορά, είχε μπει η Αλεξία στο σπίτι και με βλέπει να παίζω στους καναπέδες μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά και παθαίνει υστερία, μου λέει “αν εγώ το έκανα αυτό, δε θα είχε μείνει κεραμίδι”».

Οι γάμοι και οι αισθητικές επεμβάσεις

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή.

«Παντρεύτηκα πάρα πολύ νωρίς… Όταν έχασα τον Παύλο και μετά, τα 9 χρόνια της χηρείας, νομίζω ότι ο κόσμος με φοβόταν πάρα πολύ. Με έβλεπαν ως Κρουέλα Ντεβίλ; Ξέρω εγώ; Ίσως εξέπεμψα ότι δεν είμαι διαθέσιμη. Ο Ισίδωρος ήταν ο άνθρωπος που δεν μάσησε. Είσαι τυχερός όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ερωτευτείς δυο φορές στη ζωή, είναι μεγάλη ιστορία», δήλωσε.

 Η πολιτικός μίλησε όμως, και για τις αισθητικές επεμβάσεις.

«Δεν θέλω να βγω απεριποίητη για δύο λόγους. Πρώτον για λόγους αυτοσεβασμού, αλλά και δεύτερον γιατί αν εγώ βγω απεριποίητη “πέφτει η κυβέρνηση”, αρχίζουν τα διάφορα σχόλια… “ωχ γιατί είναι έτσι η Ντόρα χάλια, έχει σκοτωθεί με τον Κυριάκο». Στην ηλικία μου πλέον το να κάνεις γυμναστική δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και θέμα υγείας, πρέπει να το κάνεις. Έχω κάνει Μπότοξ. Κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις, όχι για να αλλάξεις την ηλικία σου, αυτό το βρίσκω παντελώς γελοίο».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Σία Κοσιώνη

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης, και στη σχέση που είχε με τον πατέρα της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας πως δεν ήταν τρυφερός.

«Δεν μπορείς να πεις τον Μητσοτάκη τρυφερό. Τρυφερός δεν ήταν. Ήταν ένας απίστευτα καλός συνομιλητής. Σε εξόντωνε δια του διαλόγου, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία. Σε πέθαινε στο διάλογο. Η μητέρα μου κρατούσε το τιμόνι του σπιτιού. Αλλά στα πολιτικά ο μπαμπάς μου τους έβγαζε όλους άχρηστους. Έλεγε »καλό παιδί αλλά βλαξ».

Κλείνοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην νύφη της, Σία Κοσιώνη.

«Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, τη λατρεύω τη Σία. Μου αρέσουν τα πάντα σε εκείνη, είναι χαρά θεού. Νομίζω ότι είναι ένας μύθος αυτό που ονομάζεται κακιά πεθερά. Οι πεθερές αν δουν ένα “τσόκαρο”, ΟΚ, θα αντιδράσουν… αν δουν μια κοπέλα σαν την Σία, πρέπει να είσαι ηλίθια πεθερά να την σαμποτάρεις».

Η συνέντευξη δόθηκε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στην εκπομπή Happy Day.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024