Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Οχιές» πήγαν στην κρητική φωλιά τους

Οι «Οχιές» πήγαν στην κρητική φωλιά τους

Εγινε χθες η παράδοση των Vipers

Η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε χθες τα πρώτα δύο F-16 Viper, τις δύο πρώτες «Οχιές» από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν. Ήταν μια τελετή, παρόμοια με αυτή που έγινε με την παραλαβή των Rafale (χωρίς όμως την παρουσία του Πρωθυπουργού που ταξίδευσε εκείνη την ώρα για το Παρίσι), δηλαδή με αγιασμό (στους πιλότους) με ομιλίες, φωτογραφίες των αναβαθμισμένων αεροσκαφών και των πιλότων ήτοι του αντισμήναρχου αρχηγού της Μοίρας 343 της Κρήτης και του σμηναγού αρχηγού του σμήνους της115 Πτέρυγας Μάχης. Κατά σύμπτωση οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και οι δύο Κρητικοί.

Άλλωστε στα πιλοτήρια των μαχητικών μας αεροσκαφών οι Κρητικοί και τα άλλα παιδιά από την περιφέρεια εκδηλώνουν καθημερινώς την παρουσία τους στους αιθέρες του Αιγαίου. Όπως καταλαβαίνετε η ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας αυξάνεται εντυπωσιακά και όταν οι «Οχιές» βγουν σε λίγο καιρό σε αποστολές στο Αιγαίο, όλοι πλέον θα διαπιστώσουν την δύναμή τους.

Από τα τεχνικά στοιχεία της αναβάθμισης των F-16 Viper, το πλέον σημαντικό αφορά την εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, γεγονός το οποίο θα μετατρέψει 83 αεροσκάφη σε πλήρως διαλειτουργικά με F-35. Θα παραδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία ένα κάθε μήνα. Το τρίτο Viper βρίσκεται στις ΗΠΑ για δοκιμές και αναμένεται σύντομα και αυτό να επιστρέψει. Πρώτα θα «γεμίσει» η Κρήτη με Vipers, εν συνεχεία η Λάρισα και τέλος ο Άραξος.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024