Ο Λεωνίδας Κακούρης υποδέχτηκε την κάμερα της εκπομπής «Ελένη» στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου που διατηρεί ο Θέμης Καστρινός, ο ήρωας που υποδύεται στο «Μαύρο Ρόδο». 

Για την ιστορία της σειράς, που έρχεται το φθινόπωρο στο MEGA, ανέφερε:

«Έχει να κάνει με δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Εκείνον των μοναστηριών, της θρησκείας, της απομόνωσης, της προσπάθειας να βρούμε το θείο μέσα μας και στην κοινωνία. Ο άλλος είναι ο κόσμος της νύχτας, της παραβατικότητας, των σκιών».  

Για άλλη μια φορά, ο Λεωνίδας Κακούρης ερμηνεύει έναν «σκοτεινό» ήρωα και εξήγησε γιατί αυτού του τύπου οι ήρωες είναι κεντρικοί: «Το 90% των ρόλων στη μυθοπλασία είναι “αρνητικοί” ήρωες. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα “προχωρούσαν” οι ιστορίες. Kάποιοι πρέπει να κάνουν τη βρωμοδουλειά». 

Διαβάστε επίσης: The Chase: Πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54

Ποιοι είναι οι ρόλοι που προτιμά ο ηθοποιός

Στην πραγματική ζωή, οι ρόλοι που αρέσουν στον Λεωνίδα Κακούρη να υποδύεται είναι εκείνος του ερωτευμένου, αφού ο έρωτας «γεμίζει τα πνευμόνια σου με αέρα», όπως είπε, αλλά και του γονιού, που είναι η πιο σημαντική απόφαση που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος. Για τη δική του σχέση με τα παιδιά του αποκάλυψε:

«Δεν είμαι από τους γονείς που φωνάζουν και έρχονται σε κόντρα με τα παιδιά τους. Προσπαθώ να πηγαίνω πίσω και να θυμάμαι πώς ήμουν και εγώ σε αυτήν την ηλικία. Τα παιδιά μου καμιά φορά έχουν ένα μικρό παράπονο όταν δουλεύω πολύ, γιατί τους λείπω». 

Τότε που έγραφε stand up comedy

Ο ηθοποιός ανέτρεξε επίσης στα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με το θέατρο και συγκεκριμένα σε κάποιες παραστάσεις stand–up comedy που έγραφε ο ίδιος και παρουσίαζε σε μπαρ: «Μας κάλυπτε τα ποτά και τους καφέδες της εβδομάδας, αυτή ήταν η αμοιβή μας», θυμήθηκε για το ξεκίνημά του.