Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Αίσχη στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Αίσχη στην Τούμπα

Φοβερά πράγματα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά επεισοδιακή νίκη κόντρα στη Λαμία (1-0). Αρνήθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ο Τσαγκαράκης

«Ομορφιές» με το… καλησπέρα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, έχοντας και την κατάλληλη βοήθεια από τον διαιτητή Τσαγκαράκη. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν της Λαμίας (1-0) σε έναν επεισοδιακό αγώνα, με τον ρέφερι να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι του Βιεϊρίνια στον Μανούσο (23΄).

Γεμάτο ένταση το ματς στην Τούμπα, με τον βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι να ρίχνει αγκωνιά στον Σιμόν και να τον πετάει κάτω. Μάλιστα, ο Τσαγκαράκης άφησε και με 10 παίκτες τη Λαμία, αποβάλλοντας στις καθυστερήσεις τον Μποάκιε για φάουλ στον Κοτάρσκι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποχώρησε με φορείο, τα… γάντια κατέληξαν στον Σβαμπ (δεν είχαν αλλαγή οι ασπρόμαυροι), με τον ρέφερι να σφυρίζει άρον-άρον τη λήξη της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι και μετά τη νίκη επί της Λαμίας, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στη 2η θέση με 10 πόντους και στο -2 από το πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Εδωσαν τη λύση Κούρτιτς και… Τσαγκαράκης

Με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Νάρεϊ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ πίσω από τον Ολιβέιρα, κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου στο ματς της Τούμπας.

Στα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» επέλεγαν συνεχώς την αριστερή πλευρά του Μπίσεσβαρ για τις επιθέσεις τους, με την πρώτη καλή ευκαιρία όμως να ανήκει στη Λαμία. Στο 4ο λεπτό και μετά από ωραία μπαλιά του Μανούσου, ο Τσιλούλης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι σε πλάγιο τετ α τετ.

Στο 13΄, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Βιεϊρίνια, ενώ στο 21ο λεπτό, το σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος του βορρά έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Νάρεϊ βγήκε απέναντι από τον Σαράνοφ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να κατεβάζει… ρολά.

Στο 23΄ ήρθε και η φάση που σήκωσε μπόλικη… σκόνη. Εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Μανούσος προσπάθησε να παίξει την μπάλα με το κεφάλι, ο Βιεϊρίνια σήκωσε αντικανονικά το πόδι, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει την παράβαση και την άσπρη βούλα. Πολλές οι διαμαρτυρίες από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, με τον Τσαγκαράκη να κλείνει μάτια και αυτιά.

Στο 30΄ ο Σλίβκα δεν κατάφερε να εκτελέσει από εξαιρετική θέση, ενώ στο 31΄, η σέντρα-σουτ του Ντάντας βρήκε στο δοκάρι του Σαράνοφ.

Η Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο, χτύπησε σε αρκετές περιπτώσεις από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Λουτσέσκου ωστόσο να βρίσκει το γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιάσμιν Κούρτιτς έπιασε ωραία κεφαλιά, αφήνοντας άγαλμα τον Σαράνοφ για το 1-0.

Επεσε ο ρυθμός, αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μπάτσι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν σαφέστατα πιο πεσμένος. Οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος.

Στο 50ο λεπτό το σουτ του Λύρατζη πέρασε άουτ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να φρεσκάρει στη συνέχεια την ενδεκάδα του.

Στο 65΄ ο Αντέτζο απείλησε, με την μπάλα να καταλήγει στα σώματα, ενώ στο 69΄, ο Ντάντας έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Τόμας, που όμως δεν κατάφερε να εκτελέσει τον Σαράνοφ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος του βορρά σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Νάρεϊ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, με το σουτ του να καταλήγει απελπιστικά αουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, η μία μονομαχία διαδεχόταν την άλλη και στις καθυστερήσεις προκλήθηκε γενική σύρραξη μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, έριξε αγκωνιά στον Σιμόν της Λαμίας, με την ένταση να διατηρείται για αρκετά λεπτά. Στην επανέναρξη του ματς, η Λαμία έψαξε την ισοφάριση, με τον Τσαγκαράκη να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Μποακιέ για φάουλ στον Κοτάρσκι. Ο Σβαμπ πήρε τα γάντια του τερματοφύλακα μετά την αποχώρηση του νεαρού, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του, με τον διαιτητή να σφυρίζει γρήγορα τη λήξη του αγώνα. Κάπως έτσι, ο Δικέφαλος του βορρά πήρε το τρίποντο, παραμένοντας πίσω από τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (76′ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (70′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Αουγκούστο (62′ Σοάρες), Μπίσεσβαρ (62′ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (62′ Μπράντον).

Λαμία (Τ. Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83′ Γιακουμάκης), Τσιλούλης (68′ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (58′ Ασκόφσκι), Μανούσος (58′ Μποάκι).

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024