Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία - Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ για τη βασιλεία του πατέρα του

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία – Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ για τη βασιλεία του πατέρα του

Το παλάτι ανακοίνωσε την ημερομηνία της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ‘ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Παράλληλα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η εκλιπούσα θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει μια σειρά υποχρεώσεων – εκτός από τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του στη Σκωτία, θα πάει επίσης να συναντήσει πολιτικούς και πολιτειακούς ηγέτες στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων ήταν αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024