Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αγοραστός: Στρατηγική μας να προλάβουμε τις επιπτώσεις του κινδύνου που έρχονται στο μέλλον
Μιλώντας στο ΟΤ Forum που μεταδίδεται ζωντανά από την 86η ΔΕΘ, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η περιφέρεια καθώς στα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο αρμόδιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Μιλώντας στο ΟΤ Forum που μεταδίδεται ζωντανά από την 86η ΔΕΘ, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η περιφέρεια καθώς και στα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας.
«Έχουμε μία φιλοσοφία στρατηγικής διοίκησης να προλάβουμε τις επιπτώσεις του κινδύνου που έρχονται στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.
Αναφορικά με τον φωτισμό στο εθνικό οδικό δίκτυο τόνισε ότι έχει αντικατασταθεί με led , εξοικονομώντας 78%. Γλιτώνουμε – όπως είπε – περίπου 10.000 κιλοβατώρες το χρόνο και «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε γλιτώσει 34 εκατομμύρια».
Ενεργειακή αναβάθμιση
Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση σε πολλά κτίρια. «Έχουμε 88 κτίρια που σε άλλα έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση δημοπράτησης παρεμβάσεις για μείωση ενέργειας». Παίρνουμε, όπως είπε, από τον ήλιο ενέργεια, μειώνουμε την κατανάλωση ακόμη και με τη θερμομόνωση.
«Η χώρα πρέπει να αλλάξει ταχύτητα . Η χώρα πρέπει να είναι αυτάρκης με τα νερά. Δεν μπορεί η Ευρώπη να πηγαίνει στο Τατζικιστάν και να επενδύει 6 δισ εκατομμύρια και να μην έρχεται στον Αχελώο» σημείωσε στη συνέχεια.
Εμείς, σημείωσε, έχουμε το νερό και πάει χαμένο. Πρόσθεσε, δε, ότι προχωρούν έργα νερού στη Θεσσαλία με ΣΔΙΠ. Με αυτό το έργο ανέφερε, θα ποτιστούν 107 χιλιάδες στρέμματα στη Λάρισα και θα πιουν νερό 31 χωριά.
Είναι δυνατόν σήμερα να ψάχνουν να βρουν εργάτες στα εργοστάσια, αναρωτήθηκε στη συνέχεια. Μίλησε ακόμη για τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία.
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442