Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει με τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει με τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Τα παιδιά τους γίνονται πρακτικά «πρίγκιπας Άρτσι» και «πριγκίπισσα Λίλιμπετ» μέχρι ο βασιλιάς Κάρολος να αλλάξει το πρωτόκολλο

Ο γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, Archie Mountbatten-Windsor, είναι πλέον πρακτικά πρίγκιπας – ένας τίτλος που η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε αμφιλεγόμενα ότι του είχε προηγουμένως αρνηθεί.

Η μικρότερη αδελφή του, Lilibet «Lili» Mountbatten-Windsor, δικαιούται επίσης να είναι πριγκίπισσα μετά τον θάνατο της βασίλισσας και με τον παππού της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, να γίνεται βασιλιάς.

Οι κανόνες που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917 σημαίνουν ότι ο Archie και η Lili – ως παιδιά γιου ενός ηγεμόνα – έχουν πλέον και τον τίτλο του Royal Highness (HRH), αν το επιλέξουν.

Το 2021, είχε διατυπωθεί η άποψη ότι ο Κάρολος – σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό των βασιλικών – σκόπευε, όταν έγινε μονάρχης, να εμποδίσει τον Άρτσι να γίνει πρίγκιπας.

Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να εκδώσει ένα Letters Patent που θα τροποποιεί το δικαίωμα του Archie να είναι πρίγκιπας και το δικαίωμα της Lili να είναι πριγκίπισσα.

Μέχρι να συμβεί ενδεχομένως αυτό ή αν δεν συμβεί, ο Archie και η Lili παραμένουν πρίγκιπας και πριγκίπισσα, είτε οι γονείς τους επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τους τίτλους είτε όχι.

Οι τίτλοι του Άρτσι

Η Μέγκαν υποστήριξε σε συνέντευξη της στην Όπρα ότι ο Άρτσι δεν έλαβε τον τίτλο του πρίγκιπα λόγω της καταγωγής του.

Ωστόσο, όταν ο Άρτσι γεννήθηκε έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου τον Μάιο του 2019, βρισκόταν πολύ πίσω στη σειρά διαδοχής.

Αν και ήταν δισέγγονος του μονάρχη, δεν ήταν πρωτότοκος γιος ενός μελλοντικού βασιλιά, οπότε δεν ήταν αυτόματα πρίγκιπας.

Θα μπορούσε προηγουμένως να χρησιμοποιούσε τον ευγενικό τίτλο Earl of Dumbarton, ή να ήταν Lord Archie Mountbatten-Windsor.

Όμως το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι ο δούκας και η δούκισσα πήραν προσωπική απόφαση να έχει αντί γι’ αυτόν ο απλός Master Archie Mountbatten-Windsor.

Μια βασιλική πηγή δήλωσε μετά την άφιξη του Άρτσι ότι το ζευγάρι επέλεξε να μην του δώσει έναν τίτλο ευγενείας «αυτή τη στιγμή».

Οι Sussexes σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το δικό τους τίτλο HRH μετά την αποχώρησή τους ως ανώτεροι εργαζόμενοι βασιλείς για μια ζωή στο Λος Άντζελες και αργότερα υπήρξαν εκκλήσεις για την αφαίρεση των τίτλων ως δούκας και δούκισσα.

Το βάρος του τίτλου

Αν ο Χάρι και η Μέγκαν αποφασίσουν ότι ο Άρτσι και η Λίλι θα είναι γνωστοί ως πρίγκιπας και πριγκίπισσα, αυτό θα έρθει σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που ο Χάρι πάντα μιλούσε για το βάρος που συνεπάγεται η κατοχή ενός τίτλου.

Έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του να θέλει να θεωρείται «φυσιολογικός» και εξομολογήθηκε το 2017 ότι κάποτε «ήθελε να φύγει» από τη βασιλική οικογένεια – μια επιθυμία που έγινε πραγματικότητα το 2020.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο χρόνος που πέρασε στον στρατό, όταν ήταν «απλώς ο Χάρι», ήταν «η καλύτερη απόδραση που είχα ποτέ» και είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει τον τίτλο του.

Η βασιλική συγγραφέας Penny Junor δήλωσε: «Θα ήθελε πολύ να ήταν ένα κανονικό αγόρι που μεγάλωνε και βρήκε τον τίτλο του πολύ δύσκολο».

Με πληροφορίες από: Telegraph

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024