Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πάνω από εννέα εκατομμύρια πολίτες σε οικονομική δυσκολία, λόγω ανεργίας και χαμηλών απολαβών

Ιταλία: Πάνω από εννέα εκατομμύρια πολίτες σε οικονομική δυσκολία, λόγω ανεργίας και χαμηλών απολαβών

Οι δυσκολίες, σύμφωνα με το συνδικάτο Cgil και το ίδρυμα Ντι Βιτόριο, είναι εντονότερες για τους νέους μέχρι 24 ετών και για τις γυναίκες στην Ιταλία.  

Σύμφωνα με έρευνα του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL, 9,2 εκατομμύρια  πολίτες αντιμετωπίζουν ουσιαστικές δυσκολίες στην Ιταλία, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή η δουλειά τους δεν τους εγγυάται ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Το ίδρυμα ερευνών Τζουζέπε Ντι Βιτόριο, το οποίο ανήκει στο συνδικάτο CGIL, προχώρησε σε καταγραφή των ανέργων και όσων έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν πάψει, πλέον να ζητούν εργασία. Στην φάση αυτή, πρόκειται για 4,3 εκατομμύρια πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Στο 11,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο – Στο 6,6% στην ευρωζώνη

Πιο δύσκολα τα πράγματα για νέους και γυναίκες

Παράλληλα, άλλα 4,9 εκατομμύρια πολιτών εργάζονται μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα ή αναγκάσθηκαν να δεχθούν απασχόληση ορισμένου χρόνου, με απολαβές που δεν καλύπτου τις ανάγκες τους.

Οι δυσκολίες, σύμφωνα με το συνδικάτο CGIL και το ίδρυμα Ντι Βιτόριο, είναι εντονότερες για τους νέους μέχρι 24 ετών και για τις γυναίκες.

Η έλλειψη εργασίας και οι μη ικανοποιητικές συνθήκες συνδέονται άμεσα με τις διάφορες ηλικιακές ομάδες: στην Ιταλία, το 61,7% των νέων μέχρι 24 ετών είναι άνεργοι, έπαψαν να ψάχνουν δουλειά ή δεν είναι ικανοποιημένοι από τις αποδοχές και τη διάρκεια της εργασίας του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 13,9% για τους πολίτες από 55 μέχρι 64 ετών.

Αυξάνεται η επισφάλεια

Τέλος, η επισφάλεια στην απασχόληση αυξάνεται σημαντικά.

Το 2008, ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ιταλία υπολογιζόταν σε περίπου 23 εκατομμύρια, αλλά υπήρχαν 2,4 εκατομμύρια προσωρινά απασχολούμενοι.

Σήμερα, με παρόμοιο αριθμό απασχολούμενων, υπάρχουν 3,2 εκατομμύρια επισφαλώς εργαζόμενοι (800.000 περισσότεροι).

«Η έρευνα FDV», λέει η συνομοσπονδιακή γραμματέας της CGIL, Tania Scacchetti, «είναι ένα στιγμιότυπο μιας χώρας σε παρακμή, που χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις, προσανατολισμένες και στοχευμένες στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά και παρεμβάσεις για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητά της».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024