Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΠΘ: Νέα φοιτητική κινητοποίηση κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

ΑΠΘ: Νέα φοιτητική κινητοποίηση κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Οι φοιτητές οργάνωσαν νέα κινητοποίηση στο ΑΠΘ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Έγινε καταγγελία για προπηλακισμό φοιτητή. Δείτε βίντεο.

Σε νέα διαμαρτυρία κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προχώρησαν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα φοιτητικών παρατάξεων και αυτόνομων σχημάτων.

Κρατώντας πανό συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών στο Ίδρυμα και κατά της διοίκησης του Αριστοτελείου.

Έγινε και πορεία

Στη συνέχεια, συγκρότησαν πορεία η οποία – εν μέσω συνθημάτων – κινήθηκε προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών για να καταλήξει λίγο αργότερα στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν ειρηνικά.

Όπως και τις προηγούμενες μέρες έτσι και σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο ΑΠΘ, ενώ συγκεκριμένα στο κτίριο της διοίκησης έχει τοποθετηθεί φραγμός από ΜΑΤ και ομάδες σύλληψης και στις δύο εισόδους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το grtimes.gr:

Καταγγελία για προπηλακισμό

Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν αναίτια φοιτητή, ο οποίος κατευθυνόταν στη σχολή του για να εξεταστεί σε μάθημα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Οι δυνάμεις καταστολής σταμάτησαν για έλεγχο και στην συνέχεια προπηλάκισαν τον φοιτητή, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Γεωπονίας.

Εκλεγμένοι σε ΔΣ Φοιτητικών Συλλόγων και του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, έκαναν παρέμβαση στον διοικητή των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται εντός του Πανεπιστημίου, για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, άνδρας των ΜΑΤ απάντησε στους συνδικαλιστές πως «θα ελέγχω όποιον θέλω», ενώ ο διοικητής ανέφερε πως όλες οι ενέργειες των αστυνομικών γίνονται στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της Αστυνομίας στον χώρο, σύμφωνα με το 902.gr.

H σχετική ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ:

«Καταγγέλλουμε τον αναίτιο προπηλακισμό και τον έλεγχο στοιχείων εκλεγμένου συνδικαλιστή στο ΔΣ του ΦΣ της Γεωπονίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα ο συνδικαλιστής αποτέλεσε στόχο των αστυνομικών δυνάμεων επειδή τόλμησε …να θελήσει να πάει στη σχολή του! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες σε φοιτητές μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου!

Τα προσχήματα που έχει κατά καιρούς αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την είσοδο της Αστυνομίας καταρρέουν με κρότο! Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι καμία «ασφάλεια» και καμία «προστασία» του χώρου και των φοιτητών δεν έρχονται να εξυπηρετήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις παρά την «ασφάλεια» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, της μετατροπής του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση, ενός Πανεπιστημίου έτη φωτός από τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών! Δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές με τους συλλόγους μας, δυναμώνουμε τον αγώνα!

Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αύριο Σάββατο 10/09 στις 6 μ.μ. στη ΧΑΝΘ!

Έξω η Αστυνομία από τις σχολές – Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024