Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Συγκέντρωση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Συγκέντρωση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και έξω από το κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αλλά και έξω από το κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς αντιτίθενται, στη λειτουργία του σώματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Επεισοδιακή ήταν τη Δευτέρα η «πρεμιέρα» του σώματος, με ένταση και ρίψη χημικών.

«Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση από μεριά της κυβέρνησης, δηλαδή καθώς πηγαίνουν για τις εξεταστικές τους οι φοιτητές να αντικρίζουν μια τέτοια εικόνα τρομοκρατίας έξω από τις σχολές τους, για εμάς αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο» δήλωσε σχετικά φοιτητής.

«Ήρθε εχθές η κυβέρνηση να υλοποιήσει αιφνίδια αυτόν τον σχεδιασμό και βρεθήκαμε φοιτητές κι εργαζόμενοι – ήδη από χθες καταγγείλαμε αυτήν την παρέμβαση της αστυνομίας» δήλωσε σχετικά εργαζόμενη σε πανεπιστήμιο.

Συμμετείχαν βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης

Στη συγκέντρωση των φοιτητών βρέθηκαν και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Οι φοιτητές, όλη η κοινωνία υπερασπίζεται το πανεπιστημιακό άσυλο, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, είμαστε αντίθετοι στο να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία» δήλωσε σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Αγωνίζονται ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία – αλλά πάνω από όλα αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα που έχουν σήμερα τα πανεπιστήμια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Όλη αυτήν την ανωμαλία τη δημιουργεί ένας νόμος του κράτους που λέει ότι μέσα σε αυτό το πανεπιστημιακό ίδρυμα που είναι πίσω μου πρέπει να είναι η Ελληνική Αστυνομία, δεν πρέπει να είναι» δήλωσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Στόχος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι η προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα, όπως ανέφερε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», υπογραμμίζοντας: «Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δημιουργήσει τεχνητή ένταση, στόχος μια πιο ήρεμη ακαδημαϊκή ζωή».

Οι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο campus του ΕΚΠΑ, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα η δράση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024