Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari Roma Spider: Ρωμαϊκός... ουρανός

Ferrari Roma Spider: Ρωμαϊκός… ουρανός

Η ιταλική φίρμα προετοιμάζει μια ανοιχτή έκδοση της Roma με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή

Φωτογραφίες: Automedia

To Maranello ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμα ανοιχτό sportscar στο portfolio του, δοκιμάζοντας ήδη μια ανοιχτή εκδοχή της Roma.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ του συγκεκριμένου πρωτοτύπου, οι ομοιότητες του μπροστινού του τμήματος με της Roma είναι κάτι παραπάνω από σαφείς ενώ μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια διαφοροποίηση στην χάραξη της οροφής, αδιάψευστο στοιχείο των προθέσεων της ιταλικής φίρμας.

Όπως ισχύει και για τις Portofino M, F8 Spider και 812 GTS η Roma Spider θα αξιοποιήσει μια μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή αντί μιας υφασμάτινης. Βέβαια η συγκεκριμένη επιλογή λόγω της απουσίας σταθερής οροφής αλλά και του βάρους του μηχανισμού της αναδιπλούμενης η Roma Spider αναμένεται να προσφέρει οριακά μικρότερες επιδόσεις από την coupe εκδοχή της.

Παρ΄όλα αυτά ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4,0 λίτρων με ισχύ 620 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και φυσικά οι βελτιώσεις των μηχανικών της Ferrari για την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου θα φροντίσουν οι «απώλειες» να είναι όσο το δυνατόν πιο αδιόρατες.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν τα συνήθη προγράμματα οδήγησης Wet, Race και ESC off, επιλέξιμα μέσω του Manettino καθώς και τα σοφιστικέ συστήματα της Ferrari για τον έλεγχο της πρόσφυσης και τη διαχείριση της ροπής, Slide Slip Control και Dynamic Enhancer.

Aυτό που αναμένεται να εκλείψει είναι η προαιρετική 2+2 διάταξη για το εσωτερικό η οποία θα θυσιαστεί για να φιλοξενηθεί ο μηχανισμός της μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής. Αντιθέτως δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το ταμπλό και δύο οθόνες, μία κάθετου προσανατολισμού 8,4 ιντσών για το infotainment και μια ακόμα 16,0 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Προαιρετικά μπορούν να συμπληρωθούν από την παρουσία μιας ακόμα οθόνης μπροστά από τον συνοδηγό.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024