Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο γάμος του Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ ήταν

Ο γάμος του Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ ήταν «στα βράχια» όταν πέθανε

Ο Τζαν Γουένερ, ο ιδρυτής του θρυλικού περιοδικού Rolling Stone στο νέο του βιβλίο αναφέρει πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων ότι ο JFK Jr. προσπάθησε να περάσει κρυφά μια πίπα μαριχουάνας σε συναυλία των Rolling Stones.

Στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο «Like a Rolling Stone», που θα κυκλοφορήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, ο ιδρυτής του μουσικού περιοδικού-θρύλου των μίντια αποκαλύπτει ότι μίλησε με τον πολιτικό γόνο μόλις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει ενώ πιλοτάριζε ένα μικρό αεροπλάνο τον Ιούλιο του 1999.

«Ο γάμος του βρισκόταν στα βράχια», γράφει ο Γουένερ. «Είχε πετάξει μετά τη δύση του ηλίου, με δύο ώρες καθυστέρηση, επέλεξε μια διαδρομή πάνω από ανοιχτή θάλασσα παρά τη χαμηλή ορατότητα, αντί να ακολουθήσει την καλά φωτισμένη ακτογραμμή».

Στο ιδιωτικό αεροπλάνο επέβαιναν επίσης η σύζυγος του Κένεντι, Κάρολιν Μπεσέτ, και η αδελφή της, Λόρεν. Ο Γουένερ, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην τελετή της κηδείας, περιέγραψε ότι το πρώτο πρόσωπο που είδε στην τελετή ήταν η ξαδέλφη του Κένεντι, Μαρία Σράιβερ και οι δύο «κατέρρευσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, κλαίγοντας. Αγαπούσα τον Τζον. Ήταν ο καλός μου φίλος, ένας μικρός αδελφός και τώρα ένας μυθολογικός έκπτωτος πρίγκιπας».

Ο Γουένερ λάτρευε τον φίλο του -όρισε μάλιστα τον JFK Jr. κηδεμόνα των παιδιών του σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε κάτι στον ίδιο- αλλά παρ’ όλα αυτά χρωματίζει ένα ειλικρινές και αμερόληπτο πορτρέτο του συνιδρυτή του άλλου θρυλικού περιοδικού, George.

Το βιβλίο του Τζαν Γουένερ «Like a Rolling Stone» θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Photo: Wikimedia Commons

Θυμάται ότι παρακολούθησε μια συναυλία των Rolling Stones στο Meadowlands μαζί με τον Κένεντι.

«Είπα ότι θα έπαιρνα τα εισιτήρια αν έφερνε τα ναρκωτικά», γράφει ο Γουένερ. «Μόλις παρκάραμε, έβγαλε ένα μπονγκ μήκους ενός μέτρου, σαν να ήταν κάτι εύκολο να το κουβαλήσουμε μαζί μας στις θέσεις μας. Πολύ Τζον αυτή η κίνηση».

Πιστεύει επίσης ότι ο γιος του δολοφονημένου προέδρου Τζον Κένεντι θα έπρεπε να είχε γίνει και ο ίδιος πολιτικός.

«Συζητούσαμε συχνά για το τι ήθελε να κάνει- ήταν δεδομένο ότι θα έβαζε υποψηφιότητα για αξίωμα. Πίστευα ότι θα έπρεπε», γράφει ο Γουένερ. «Είχε το χάρισμα να αγγίζει το κοινό, μιλούσε με σοβαρότητα και ήταν συμπονετικός άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, ήταν ευγενικός, αστείος, και γενικά ένας καταπληκτικός τύπος».

«Είχε επίσης μια αχαλίνωτη ιδιοσυγκρασία, ήταν παρορμητικός και μερικές φορές απερίσκεπτος».

Ο Τζον με την αδερφή του Καρολάιν και τη μητέρα του, Τζάκι / Photo: Wikimedia Commons

Ο μικρός Τζον με τον μπαμπά του και πρόεδρο της Αμερικής / Photo: Wikimedia Commons

Ο Γουένερ εξομολογείται ότι οι δύο τους είχαν μια διαφωνία κατά τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του Κένεντι.

«Ο Τζον μπορούσε συχνά να γίνει αλλόκοτος. Δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά μου», γράφει, εξηγώντας ότι η ένταση ξεκίνησε όταν ο ξάδελφος του Κένεντι, Άντονι Ραντζιβίλ, τον ρώτησε τι «πραγματικά σκεφτόταν για το περιοδικό George» και «το μετέφερε στον Τζον, ο οποίος αισθάνθηκε ότι τριγύριζα στην πόλη και τον κακολογούσα. Δεν θα έπρεπε να ήμουν τόσο άνετος με τον Άντονι, άλλωστε επρόκειτο για οικογενειακή υπόθεση».

Οι δυο τους συμφιλιώθηκαν με τη βοήθεια μιας μικρής παρότρυνσης από την ξαδέρφη του Τζον, Μαρία Σράιβερ. Ο Κένεντι πέθανε μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο Γουένερ ήταν επίσης στενός φίλος με την αδελφή του Κένεντι, Καρολάιν, και τη μητέρα του, Τζάκι Ωνάση.

«Μου άρεσε πολύ ο χρόνος που πέρασα με την Τζάκι», γράφει. «Το να βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο, ακόμη και να περπατάς δίπλα της, ήταν σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μια όμορφη και λαμπερή ηλιόλουστη φούσκα. Οι άνθρωποι την παρακολουθούσαν, έκαναν χώρο γι’ αυτήν. Φαινόταν να τους μαγεύει. Η δύναμή της ήταν ισχυρή. Απολαύσαμε πολλά γεύματα μαζί».

Αποκαλύπτει επίσης ότι η πρώην πρώτη κυρία λάτρευε να κουτσομπολεύει «για ροκ σταρ και ανθρώπους του κινηματογράφου και για όποιον ήταν στην επικαιρότητα».

Το τελευταίο γεύμα του Γουένερ με την Τζάκι ήταν στα τέλη Απριλίου 1994. Οι δυο τους μίλησαν για τα παιδιά της και «τη θλίψη της για το θυμό της αδελφής της, Λι Ραντζιβίλ, απέναντί της για το πώς η Λι δεν άφηνε να περάσει η κόντρα τους, να την ξεχάσουν, να πάνε παρακάτω».

Θυμάται ότι η 64χρονη είχε «έναν περίεργο ξηρό βήχα. Δεν είχα ιδέα ότι έκανε θεραπεία για καρκίνο. Δύο εβδομάδες αργότερα ήταν νεκρή».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024