Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιες ταινίες και σειρές είναι αφιερωμένες στον βίο της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιες ταινίες και σειρές είναι αφιερωμένες στον βίο της

Τόσο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όσο και η ίδια η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν γίνει οι πρωταγωνιστές θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών προκαλώντας πάντα το έντονο ενδιαφέρον του κοινού να μάθει κρυφές πτυχές της ζωή τους.

Η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ έχει εμπνεύσει δημιουργούς ταινιών και σειρών για να ρίξουν φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του συναρπαστικού βίου της.

Η Βασίλισσα

Με την ερμηνεία της ως Βασίλισσα Ελισάβετ, η Helen Mirren κατάφερε να συγκινήσει το κοινό και να αποσπάσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία επικεντρώνεται ακριβώς μετά τον θάνατο της Diana και στο πώς η βασίλισσα διαχειρίστηκε την κρίση και άλλα απρόβλετα γεγονότα.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτο τρεντ στο Twitter η είδηση του θανάτου της

Crown

Όσο κι αν το Παλάτι δεν αναγνωρίζει τη σειρά ως μια πιστή καταγραφή των γεγονότων, υπογραμμίζοντας τη λέξη μυθοπλασία, το Crown αποτελεί ό,τι πιο κοντινό έχει ξανά προβληθεί και αφορά τη βασιλική οικογένεια. Η πρώτη σεζόν ξεκινά από τα νεότερα χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ και η 5η σεζόν, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα- φτάνει μέχρι την προβληματική σχέση της Diana και του πρίγκιπα Καρόλου. Με το θάνατο της Βασίλισσας είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και 6η σεζόν.

A Royal Night Out

Ανάλαφρη ταινία με στιγμιότυπα από τη ζωή της έφηβης τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ είναι η ταινία του 2015.

Η ρομαντική κωμωδία περιγράφει τις περιπέτειες της Ελισάβετ η οποία μαζί με την αδερφή της  πριγκίπισσα Μαργαρίτα φεύγουν από το παλάτι για να γιορτάσουν τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στην πορεία οι δύο έφηβες χωρίζουν με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα να μπλέκει στη νυχτερινή ζωή του Λονδίνου και την Ελισάβετ να προσπαθεί να τη βρει. Στον ρόλο της Ελισάβετ έχουμε την καναδή ηθοποιό Sarah Gadon ενώ στον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας την αγγλίδα Bel Powley.

The Queen and I

Η σατυρική βρετανική ταινία του 2018 περιγράφει πώς θα ήταν η ζωή στη Βρετανία χωρίς τη βασίλισσα. Όταν το ρεπουμπλικανικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές, η πρώτη τους κίνηση είναι να αφαιρέσουν την περιουσία και τους τίτλους από την  βασιλική οικογένεια και να τους στείλουν να ζήσουν στα Μίντλαντς ως κοινοί θνητοί.

Η ταινία αφήνει υπονοούμενα ότι η χώρα ίσως και να καταρρεύσει χωρίς αυτούς με τη Samantha Bond στο ρόλο της πρώην βασίλισσας να τρώει αυγά αντί για χαβιάρι σε ένα διαμέρισμα με δυο υπνοδωμάτια.

The King’s Speech

Η ταινία του 2010 που κέρδισε 4 Όσκαρ, χαρίζοντας στον Colin Firth την πρώτη του νίκη, αναφέρεται στην ξαφνική ανάληψη της βασιλείας από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, πατέρα της σύγχρονης βασίλισσας Ελισάβετ, και στον αγώνα του να ξεπεράσει το τραύλισμα με τη βοήθεια θεραπευτή προκειμένου να αναγγείλει δημόσια τον λόγο στον βρετανικό λαό.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024