Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης: «Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, τι θέλετε; να πεθάνουμε», ξέσπασε η γυναίκα του

Πέτρος Φιλιππίδης: «Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, τι θέλετε; να πεθάνουμε», ξέσπασε η γυναίκα του

Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους.

Σε «οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση»  απέδωσε τις καταγγελίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού η σύζυγος του κατηγορούμενου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας .

«Οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του #metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι.

Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;», είπε σε μία αποστροφή της κατάθεσής της η Ελπίδα Νίνου δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις βαριές κατηγορίες που οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου τον σύζυγό της.

Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;

Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο μπορεί να προκληθεί και από μια ατάκα, μια λέξη. Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή.

Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη.

Η Ελπίδα Νίνου συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής  υποστήριξε ότι ο βιασμός είναι μία τόσο τραυματική εμπειρία, την οποία το θύμα θέλει να το μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους. «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν», σχολίασε σχετικά με τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρις ότου οι τρεις μηνύτριες να καταγγείλουν όσα βίωσαν στις δικαστικές αρχές.

«Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε η μάρτυρας.

Αναπόφευκτα δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές από τη σύζυγο του κατηγορούμενου , η οποία θα συνεχίσει και αύριο την κατάθεσή της απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Η Ελπίδα Νίκου για άλλη μία φορά  είπε πως πιστεύει απόλυτα το σύζυγό της ότι της έχει πει την αλήθεια σε σχέση με τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

«Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο.

Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε…», είπε.

«Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της  η μάρτυρας και συνέχισε εμφανώς φορτισμένη: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα».

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά…

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν.

Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση.»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024