Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα ημίχρονο αρκούσε για τη Ρεάλ (0-3) – Θρίαμβος της Σαχτάρ στη Λειψία (1-4)

Ένα ημίχρονο αρκούσε για τη Ρεάλ (0-3) – Θρίαμβος της Σαχτάρ στη Λειψία (1-4)

Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με 3-0 από τη Γλασκώβη επί της Σέλτικ ενώ για τον ίδιο όμιλο η Σαχτάρ διέλυσε με 4-1 τη Λειψία μέσα στη Γερμανία.

Με το… δεξί μπήκε στο νέο Champions League η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην ενθουσιώδη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη και του Άγγελου Ποστέκογλου, αλλά με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με το άνετο 3-0 από τη Γλασκώβη για τον έκτο όμιλο. Ανησυχία για τον Κάρλο Αντσελότι που είδε τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί με πρόβλημα στο γόνατο.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρος ανήκε στη Σέλτικ όταν στο 21′ ο ΜακΓκρέγκορ έπιασε ένα τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά που έμεινε άγαλμα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Μπενζεμά αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Αζάρ.

Ο Χατάτε είχε μία καλή ευκαιρία με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για τη Σέλτικ και στο 56′ ήρθε το γκολ για τη Ρεάλ, με υπέροχο πλασέ του Βινίσιους για το 0-1. Πλέον η «Βασίλισσα» είχε την ψυχολογία και το πάνω χέρι στο ματς κι έφτασε σε ακόμη δύο γκολ. Ο Μόντιτρς με ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2 και το 0-3 διαμόρφωσε ο Αζάρ με κοντινό πλασέ.

Σέλτικ: Χαρτ, Τέιλορ, Γεντς, Κάρτερ-Βίκερς, Ο’Ράιλι (72’Μούι), Χατάτε (72’Τέρνμπουλ), ΜακΓκρέγκορ, Γιουράνοβιτς, Αμπάντα (46’Μαεντά), Γιακουμάκης (72’Φουρουχάσι).

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, ,Μεντί, Μιλιτάο (46’Ρίντιγκερ), Αλάμπα, Κρόος, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς, Βινίσιους, Μπενζεμά (30’Αζάρ).

Απίθανη Σαχτάρ, «άλωσε» τη Λειψία

Τη νίκη της βραδιάς στο Champions League πανηγύρισε η Σαχτάρ που διέλυσε με 4-1 τη Λειψία μέσα στη Γερμανία για τον ίδιο όμιλο. Βασικός για τους Ουκρανούς ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Τέιλορ που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 16′ από επική γκάφα του Γκουλάτσι. Ο τερματοφύλακας της Λειψίας έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του και ο Σβεντ σε κενή εστία έκανε το 0-1. Ο Σιμακάν ισοφάρισε για τη Λειψία στο 58′ με κοντινό πλασέ, αλλά με τη σέντρα η Σαχτάρ έκανε το 1-2 χάρη σε σουτ του Σβεντ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Λειψία έψαξε την ισοφάριση, αλλά οι Ουκρανοί βρήκαν και τρίτο γκολ στο 73′ με τον Μίντρικ να κάνει το 1-3 στην αντεπίθεση. Το τελικό 1-4 ήρθε στο 85′ από τον Τραορέ ύστερα από ασίστ Μούντρικ.

Λειψία: Γκουλάσκι, Σιμακάν, Ορμπάν, Βέρνερ (70’Φόρσμπεργκ), Σομποσλάι, Ενκουνκού, Σίλβα, Χάλστενμπεργκ (46’Ράουμ), Σλάγκερ (70’Χένρικς), Λάιμερ (82’Χαϊντάρα), Ντιαλό.

Σαχτάρ: Τρούμπιν, Μπόνταρ, Στεπανένκο (86’Κριβτσόφ), Σουντάκοφ, Σβεντ (62’Πέτριακ), Μούντρικ, Ζούμπκοφ (70’Τραορέ), Μπονταρένκο (62’Ντζούρασεκ), Ματβιγιένκο, Τέιλορ, Κονοπλιά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024