Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει ελπίδα εκεί που υπάρχει καταστροφή – Το συγκινητικό πανό πιτσιρικά στο Μιλάνο
Το ίνδαλμά του συνάντησε από κοντά ένα προσφυγόπουλο από την Αιθιοπία.
Οι ιαχές «MVP, MVP» ακούγονται κάθε φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει ένα κάρφωμα ή μια τάπα, ωστόσο το legacy του «Greek Freak» είναι μεγαλύτερο και ξεπερνά τις γραμμές του γηπέδου.
Πρόκειται για έναν αθλητή που δεν βρήκε ποτέ τίποτα έτοιμο στην καριέρα του, πάλεψε από την πρώτη στιγμή που έπιασε μπάλα μπάσκετ στα χέρια του και κατάφερε από το ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια να φτάσει στο μαγικό κόσμο του NBA.
Πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν «αναγνωρίζεται» μόνο ως μπασκετμπολίστας από τον κόσμο, αλλά και ως ένας άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του. Και γι’ αυτό το λόγο, αποτελεί παράδειγμα για κάθε παιδί αυτού του κόσμου, από όποια χώρα και αν προέρχεται ή σε όποια χώρα και αν μένει.
Τελευταίο παράδειγμα, ένα μικρό παιδί που βρέθηκε στις εξέδρες του Mediolanum Forum στο Μιλάνο, όπου διεξάγονται οι αγώνες της πρώτης φάσης του Γ’ ομίλου του Eurobasket 2022, που μετέχει η «επίσημη αγαπημένη».
Το παιδί, μάλιστα, κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε το δικό του «Γολγοθά» και εξομολογούνταν το όνειρό του: να μοιάσει του «Greek Freak»!
Σύμφωνα με όσα έγραφε στο χάρτινο πλακάτ ο νεαρός, που έχει και προσθετικό μέλος καθώς έχει ακρωτηριασμένο το αριστερό του πόδι, γεννήθηκε στην Αιθιοπία και ζει πλέον στην Ιταλία, τονίζοντας ότι «είναι Ιταλός» και ελπίζει να γίνει σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Όπως ήταν φυσικό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έμεινε ασυγκίνητος από το μήνυμα του νεαρού και μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουκρανία υπέγραψε τη φανέλα του μικρού θαυμαστή του και φωτογραφήθηκε μαζί του, δίνοντάς του κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει να παλεύει για μια καλύτερη ζωή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442