Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Αυξήθηκε στο 13% η διαφορά του Λούλα έναντι του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Αυξήθηκε στο 13% η διαφορά του Λούλα έναντι του Μπολσονάρο

Νέα δημοσκόπηση φέρει τον Λούλα να συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου, έναντι 31% του Ζαΐχ Μπολσονάρο, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Διευρύνθηκε στις δεκατρείς εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμα που πιστώνεται ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010) έναντι του ακροδεξιού αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρο ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία τη 2η Οκτωβρίου, κατέγραψε κυλιόμενη δημοσκόπηση τα ευρήματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Και στον δεύτερο γύρο

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου IPEC – του πρώην IBOPE – φέρει τον 76χρονο Λούλα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ueslei Marcelino) να συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου, έναντι 31% του 67χρονου Ζαΐχ Μπολσονάρο, ενόψει του πρώτου γύρου. Τα ποσοστά αυτά ήταν αντίστοιχα 44 και 32% στην προηγούμενη έρευνα του ινστιτούτου.

Στον πιθανό δεύτερο γύρο, την 30ή Οκτωβρίου, αν κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο που απαιτείται για την απευθείας επικράτηση, ο Λούλα θα εκλεγεί με το 52% των ψήφων έναντι 36% του Ζαΐχ Μπολσονάρο, κατά την ίδια έρευνα. Η διαφορά αυτή 16 μονάδων είναι αυξημένη σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα (+3%).

Πώς κρίνουν το έργο του

Το ινστιτούτο διαπίστωσε επίσης ελαφριά επιδείνωση της κατάστασης για τον κ. Μπολσονάρο όσον αφορά το ποσοστό των Βραζιλιάνων που εγκρίνουν το έργο του, που μειώθηκε στο 30% από 31% την προηγούμενη φορά, παρά την προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων και μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Το ποσοστό των πολιτών που αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του στην προεδρία παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, στο 43%.

Η δημοσκόπηση του IPEC διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.512 ψηφοφόρων από την 2η ως την 4η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024