Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιζ Τρας στον Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της Βρετανίας μακρoπρόθεσμα

Λιζ Τρας στον Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της Βρετανίας μακρoπρόθεσμα

«Στην πρώτη της τηλεφωνική επικοινωνία με πολιτικό ηγέτη από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Τρας επανέλαβε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι έχει την πλήρη υποστήριξή της.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξή της στην Ουκρανία, σε τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, την Τρίτη.

«Στην πρώτη της τηλεφωνική επικοινωνία με πολιτικό ηγέτη από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Τρας επανέλαβε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι έχει την πλήρη υποστήριξή της και ότι η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου μακροπρόθεσμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Λιζ Τρας: Διαδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον – Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

Η δήλωση του Ζελένσκι για την Λιζ Τρας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ήταν «πάντα στη πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής» και ότι το Κίεβο προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επί των ημερών της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στην Ουκρανία τη γνωρίζουμε καλά. Ήταν πάντα στην πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής», ανέφερε ο Ζελένσκι για την Τρας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, αφότου επαίνεσε τον προκάτοχό της, Μπόρις Τζόνσον.

«Να κάνουμε περισσότερα»

«Πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα για την υπεράσπιση των λαών μας και την αποτυχία των καταστροφικών προσπαθειών της Ρωσίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, και ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – την τελευταία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας – κατά την οποία υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα το κάνουν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι θα παραμείνουν σε επαφή ως φίλοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024