Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε από κοντά ή από την οθόνη σας όλη τη δράση του φετινού «Ράλλυ των θεών»

Οι λάτρεις της ταχύτητας δεν βλέπουν την ώρα για την πρώτη ειδική διαδρομή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που αναμένεται πιο συγκλονιστικό από ποτέ. Από την Υπερειδική διαδρομή, της ερχόμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, μέχρι την – επίσης ολοκαίνουργια – Ειδική Διαδρομή «Δάφνη», τα περισσότερα από τα highlights της ιστορικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σε τοποθεσίες που σας επιτρέπουν να τα παρακολουθήσετε και από κοντά

ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΑΚΑ – ΕΚΟ Super Special Stage

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 19: 30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 & 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Μήκος: 17,95 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 2 07:53 – ΕΔ 4 11:29

Οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αφετηρία της βρίσκεται λίγο μετά το Λουτράκι και συγκεκριμένα ακριβώς πριν την είσοδο του «ΧΥΤΑ», μετά τον οικισμό Καλλιθέας.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3 – ΧΑΡΒΑΤΙ

Μήκος: 14,42 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:46

Τα πρώτα χιλιόμετρα είναι σχετικά ανηφορικά, όχι ιδιαίτερα γρήγορα, σε μια διαδρομή που είτε κινείται παράλληλα είτε διασχίζει την κοίτη του ποταμού. Στο έκτο χλμ. στρίβει αριστερά και ανηφορίζει προς τα Πίσια, μέσω ενός σχετικά σκληρού τμήματος για τα επόμενα 3,0 χλμ.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 – ΔΑΦΝΗ

Μήκος: 13,99 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 13:12

Πρόκειται για μια νέα ειδική διαδρομή που ξεκινά από το χωριό Δάφνη, σε ιδιαίτερα καλό οδόστρωμα. Ανηφορίζοντας έχει πέντε διαδοχικές φουρκέτες και ένα χιλιόμετρο μετά μπαίνει μέσα σε ένα «δάσος» από ανεμογεννήτριες. Στο 8ο χλμ. στρίβει δεξιά και από εκεί αρχίζει μία πολύ γρήγορη κατάβαση μέχρι τη Μονή Προφήτου Ηλία, όπου είναι και ο τερματισμός.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6 – ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Μήκος: 21,03 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:15

Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή είναι γνωστή στους… έμπειρους θεατές και τους γνώστες του ιστορικού Ακρόπολις με την ονομασία «Ευαγγελίστρια». Είναι μια ειδική διαδρομή με πολύ καλό οδόστρωμα, ωστόσο, επειδή στην πορεία έχει ασφαλτοστρωθεί, η ειδική διαδρομή στρίβει αριστερά και, περνώντας μέσα από δύο παλιά λατομεία μαρμάρου, φτάνει και διασχίζει την άσφαλτο της Αγ. Άννας.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7 – ΒΩΞΙΤΕΣ

Μήκος: 22,97 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 17:53

Μία από τις πλέον κλασικές ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Ξεκινά πάνω από τα μεταλλεία βωξίτη στον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Γαλαξιδίου, με ανηφορικό και πολύ γρήγορο κομμάτι, για να βγει στην άσφαλτο έπειτα από 8,5 χιλιόμετρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8-11 ΠΥΡΓΟΣ

Μήκος: 33,20 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 8: 08:33
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 11: 14:33

Η πιο μεγάλη ειδική διαδρομή του αγώνα. Ξεκινάει λίγο μετά την έξοδο του χωριού Πύργος με σχετικά στενό, αλλά καλό κομμάτι, για 12 χλμ. Συνεχίζει σε σχετικά φαρδύ δρόμο και διασχίζει το χωριό Δάφνη.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 9-12 ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Μήκος: 17,42 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 9 09:34
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου:ΕΔ 12 15:34

Ξεκινάει με ένα κομμάτι 7 χλμ., που σε περίπτωση βροχής θα δυσκολέψει τα πληρώματα (μέσα στα δέντρα, με ελάχιστη ορατότητα και καθόλου χώρο για θεατές). Ακολουθούν περίπου 2,5 χλμ. με πολλή φυτευτή πέτρα, ενώ από εκεί και μέχρι τον τερματισμό το οδόστρωμα είναι στρωτό.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10-13 ΤΑΡΖΑΝ

Μήκος: 23,37 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 10: 11:08
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 13: 17:08

Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν» πέρυσι «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές. Τα πρώτα, περίπου δέκα, κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 14-16 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ + WOLF POWER STAGE

Μήκος: 16,90 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 14: 09:08

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου EΔ 16: 13:18

Mία κλασική ακροπολική ειδική διαδρομή, που φέτος αποτελεί και την Wolf Power Stage Ξεκινώντας έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 15 ΕΛΑΤΕΙΑ-ΡΕΓΚΙΝΙ

Μήκος: 11,26 χλμ.

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 10:11

Ξεκινάει 2,5 χλμ. επάνω από το χωριό Ελάτεια, προς Βασιλικά-Ρεγκίνι. Τα πρώτα 4,5 χλμ. είναι ανηφορικά, σε σχετικά καλό οδόστρωμα και με αρκετές φουρκέτες. Αυτό το κομμάτι τοπ διαδέχεται ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό τμήμα, μήκους 2 χλμ., μέχρι να φτάσει σε αλλαγή πορείας (αριστερά) προς Ρεγκίνι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr