Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διανομή τροφίμων σε 1.681 άτομα στο Δήμο Φυλής

Διανομή τροφίμων σε 1.681 άτομα στο Δήμο Φυλής

Τρόφιμα σε 1.681 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διένειμε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

Η νέα τακτική διανομή τροφίμων για το 2022, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής προς τους δικαιούχους του προγράμματος ολοκληρώθηκε και εκατοντάδες οικογένειες έλαβαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η διανομή ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και διεξάγετε ομαλά , καθώς η Κοινωνική Υπηρεσία εφήρμοσε και αυτή τη φορά τη μέθοδο της ατομικής ειδοποίησης των δικαιούχων και του καθορισμού της ημέρας προσέλευσης, ώστε να αποφευχθεί αφενός ο συνωστισμός λόγω covid-19 και αφετέρου η ταλαιπωρία του κοινού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής διένειμε, με ίδιους πόρους, τρόφιμα παντοπωλείου σε 903 οικογένειες που αριθμούν συνολικά 1.681 άτομα. Ειδικότερα, προσφέρθηκαν ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά (τορτελίνια με τυρί-ντομάτα και τορτελίνια με 4 τυριά), ντοματάκι κονσέρβα, ρυζόνι από φακές, φασόλια, φακές, αλεύρι, λάδι και κρακεράκια με σουσάμι, σε ποσότητες ανάλογες με τα μέλη κάθε οικογένειας.

Οι δικαιούχοι προσήλθαν στην Κοινωνική Υπηρεσία κατόπιν ραντεβού και τηρήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού.

Ο Δήμος Φυλής σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να εντείνει τις προσπάθειες του να ενισχύσει τις κοινωνικές του δομές με επιπλέον τρόφιμα, καθώς η μεγάλη αύξηση των τιμών σε είδη διατροφής, είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιάσει τις οικογένειες που δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά αγαθά επιβίωσης.

Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλοί Δήμοι της χώρας που πρέπει να φροντίσουν από νωρίς να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δομές με είδη πρώτης ανάγκης. Φυσικά αυτό εύκολα γράφεται αλλά δύσκολα εφαρμόζεται, καθώς οι πόροι των περισσοτέρων δήμων είναι περιορισμένοι δεδομένης της ενεργειακής κρίσης που έχει τσαλαπατήσει τα ήδη περιορισμένα οικονομικά τους διαθέσιμα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024