Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Σενάρια συνομωσίας για πόλεμο με την Ελλάδα μέσω προβοκάτσιας «γκιουλενιστών»

Τουρκία: Σενάρια συνομωσίας για πόλεμο με την Ελλάδα μέσω προβοκάτσιας «γκιουλενιστών»

Ο ορθολογισμός μας συμβουλεύει ότι ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση σημειώνει η εφημερίδα Turkiye

Σε πιθανά σενάρια για μία προβοκάτσια από αντικυβερνητικές δυνάμεις εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και να εκθέσουν την Τουρκία αναφέρονται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Κάνουν λόγο δε για «ενεργοποίηση ομάδων γκιουλενιστών που βρίσκονται σε αδράνεια» και να «οδηγήσουν τη χώρα σε πόλεμο».

Πιο συγκεκριμένα σε άρθρο της εφημερίδας Turkiye, με «οι σε αδράνεια ομάδες της FETO εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ενεργοποιηθεί για την πρώτη ‘επίθεση’ από την Τουρκία» το σενάριο αναφέρεται μάλιστα σε σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά. Μία «συνομωσία» όπως χαρακτηρίζεται που κατά τον αρθρογράφο είναι έργο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: «Πηγή μεγάλης ανησυχίας» οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Ένα σενάριο που θα δικαιώσει σύμφωνα με την εφημερίδα την ρητορική της Ελλάδας περί τουρκικής προκλητικότητας και θα ενισχύσει την τουρκική αντιπολίτευση.

Γκιουλενιστές σε ύπνωση

«Υπάρχει λόγος για αυτό που συμβαίνει και την κλιμακούμενη ένταση. Αυτό που μου ψιθύρισαν στο αυτί τις προάλλες ήταν αρκετά τρομακτικό. Έλαβα πληροφορία ότι «η πρώτη επίθεση είναι σχεδιασμένη να έρθει μέσα από την Τουρκία», η επίθεση που θα ‘σπάσει τα σκοινιά’ στην ένταση που σκόπιμα έχει κλιμακώσει η ελληνική πλευρά. Το σχέδιο είναι το εξής: Για να ‘ανάψει το φιτίλι από την τουρκική πλευρά’ θα ενεργοποιηθούν οι σε αδράνεια ομάδες των γκιουλενιστών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη αφυπνιστεί. Αναμένεται το πεδίο και η ώρα για ‘επίθεση’.

»Όπως συνέβη και με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

»Όπως ο βομβαρδισμός και η σφαγή δεκάδων αμάχων στο Ουλούντερε ως μελών του PKK.

»Όπως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Καρλόφ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Σημειώνει δε ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι «η διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πιο προσεκτική και σε εγρήγορση από ποτέ, και ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν αυτή τη συνωμοσία, που είναι έργο των ΗΠΑ. Χρειάζεται, όμως, μέγιστη προσοχή. Γιατί όλα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή και ξαφνικά να βρεθούμε σε πόλεμο.

Τα σενάρια

»Λοιπόν, τι μπορούν να κάνουν οι κατάσκοποι γκιουλενιστές των ΗΠΑ που βρίσκονται εν υπνώσει μέσα στις Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων;

»Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, ή ‘κατά λάθος’ θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν στρατιωτικά κτίρια που στήθηκαν στα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και να πυροβολήσουν Έλληνες στρατιώτες.

»Αυτή η πρόκληση θα εξυπηρετούσε τον επιδιωκόμενο σκοπό αποδεικνύοντας ότι η αντίληψη του κοινού στη Δύση, διαμορφωμένη βάσει ελληνικών πηγών, ότι ‘η Τουρκία προκαλεί’, δεν είναι καθόλου άδικη.

«Πολιορκία Ερντογάν εκ των έσω»

»Οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης και θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Δύσης ως συνήθως, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να πολιορκείται τόσο από μέσα όσο και από έξω.

»Δείτε τι θα συμβεί ενόσω η Τουρκία θα απασχολείται με το κράτος-μηχανή που λέγεται Ελλάδα και την πυροβολεί στα πόδια:

»Οι ΗΠΑ θα επέμβουν και θα αρπάξουν την Τουρκία από τα χέρια για να σταματήσουν τη διαμάχη. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν περαιτέρω τα συμφέροντά τους στην Τουρκία.

»Το YPG θα ανακοινώσει την ίδρυση κράτους και το Ιρακινό Κουρδιστάν θα κηρύξει την ανεξαρτησία του. Έτσι, το Ισραήλ θα έχει δύο κράτη-εταίρους στη Μέση Ανατολή.

»Έτσι, θα αποκλειστεί η Τουρκία που ‘τολμά’ να κάνει γεωτρήσεις για κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ θα μεταφερθεί στη Δύση μέσω Τουρκίας χωρίς καμία προμήθεια, τερματίζοντας έτσι την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Με την εκδίωξη Ερντογάν…

»Μετά την εκδίωξη του Ερντογάν εξαιτίας αυτών των ‘αποτυχιών’, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για το φρικιό που ονομάζεται Εθνική Συμμαχία με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου ή μια παρόμοια μαριονέτα, με την οποία σχεδιάζουν να τον αντικαταστήσουν.

»Και μετά θα έρθει η σειρά του «Κουρδιστάν» εντός Τουρκίας ως απαίτηση της συμμαχίας με το HDP.

»Η Συρία θα χωριστεί σε κομμάτια. Θα υπάρξει κίνδυνος να χάσουμε τις ασφαλείς ζώνες μας εντός της Συρίας.

»Η ‘ΤΔΒΚ’ (σσ όπως η Τουρκία αποκαλεί τα κατεχόμενα) θα προσαρτηθεί στο «ελληνοκυπριακό» τμήμα της ‘ΤΔΒΚ’ υπό την πίεση της ξεπουλημένης αντιπολίτευσης που έχει γίνει ‘ελληνοκυπριακός σκύλος’ εντός της ‘ΤΔΒΚ’.

»Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία;

»Ο ορθολογισμός μας συμβουλεύει ότι ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση. Η Τουρκία δεν πρέπει να εξαπατηθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί ‘να πέσει χαμηλά’ και να αναπτύξει μια πολιτική γλώσσα επιμένοντας ότι θέλει ειρήνη.

»Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τετελεσμένου γεγονότος μέσω των σε αδράνεια ομάδων των γκιουλενιστών».

«Ο πόλεμος είναι μια πολυμερής διακρατική κρίση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τις ΗΠΑ και τη Δύση» καταλήγει το άρθρο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024