Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν είναι ισότιμη μας

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν είναι ισότιμη μας

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις μετά το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο και προέδρευσε. «Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν είναι ισότιμη ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Ο Τουρκος πρόεδρος που στην ομιλία του μετά το υπουργικό Συμβούλιο έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από την ανθελληνική εμπρηστική ρητορική του, η οποία εντείνει το πολεμικό κλίμα, προκαλώντας και αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας, αναφέρθηκε στην οικονομία. Μίλησε για το πρόγραμμα της κυβέρνησης του με στόχο τις επενδύσεις, την απασχόληση, την παραγωγή, τις εξαγωγές και την ανάπτυξη, σε μία ακόμα προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος στο εσωτερικό, καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει και να βυθίζει όλο και περισσότερο την Τουρκία στην οικονομική κρίση.

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα στέλνει τις τουρκικές προκλήσεις σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Μία οικονομική κρίση η οποία είναι – σύμφωνα και με αναλυτές – ο μόνος σοβαρός παράγοντας που απειλεί την εξουσία του ενόψει εκλογών.

Η Αθήνα απαντά με διεθνοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα στον απόηχο των ακραίων επιθετικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου των προηγούμενων ημερών που απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με απόβαση, η Αθήνα προχωρά σε νέο διπλωματικό μαραθώνιο ενημέρωσης των εταίρων της.

Σύμφωνα δε με διπλωματικές πηγές ο Νίκος Δένδιας, μετά τις απειλές Ερντογάν και πέρα από την άμεση ενημέρωση των ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις εν λόγω επιστολές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024