Ευρώ: Κάτω από τα 0,99 δολ. για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια
Η απότομη πτώση κάτω από το όριο ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ρωσίας να αναστείλει επ’ αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1
Κάτω από τα 0,99 δολάρια έπεσε το ευρώ για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες, αφότου η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, καθιστώντας ασφυκτική την πίεση προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες που ήδη μαστίζονται από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.
Το ευρώ υποχώρησε έως και 0,7 %, φτάνοντας στο χαμηλό των 0,9888 δολαρίων στις απογευματινές συναλλαγές της Δευτέρας στην Ασία σηματοδοτώντας την πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος για πρώτη φορά, εδώ και 20 χρόνια, κάτω από το όριο των 0,99 δολαρίων.
Ρωσικό μπλόκο στον Nord Stream 1
Η απότομη πτώση κάτω από το όριο του 0,99 δολ. ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ρωσίας να αναστείλει επ’ αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, περιορίζοντας περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης και εντείνοντας τους κινδύνους ύφεσης στο μπλοκ.
Η κρατική Gazprom ανακοίνωσε ότι η αναστολή οφειλόταν σε τεχνικό σφάλμα.
Ωστόσο, η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου οι χώρες της G7 ανακοίνωσαν σχέδια για επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έσοδα που ρέουν στη Μόσχα, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της εισβολής της στην Ουκρανία.
Τα futures των μετοχών αντανακλούσαν την επιδείνωση των προοπτικών για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, με τον Euro Stoxx 50 να υποχωρεί περισσότερο από 3% όταν άνοιξαν οι αγορές στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι. Ο FTSE 100 αναμενόταν να υποχωρήσει περίπου 1 %.
Πηγή: ΟΤ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442