Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρης - ΠΑΟΚ 0-0: Ο Κοτάρσκι έσωσε τον «δικέφαλο»

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Ο Κοτάρσκι έσωσε τον «δικέφαλο»

Με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να κάνει σπουδαία εμφάνιση και να αποκρούει ακόμα και πέναλτι, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι σε έναν Αρη που ήταν καλύτερος, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του.

Ισόπαλο χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ να μένουν στο 0-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έκανε πολλές και σημαντικές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα την επέμβαση στο πέναλτι του Γκρέι στο 53’.

Διαβάστε επίσης: Γιουβέντους: Ο Πογκμπά θεωρεί και τον αδερφό του θύμα εκβιασμών

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με τον ΠΑΟΚ να μένει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σε παθητικό ρόλο, έχοντας ως στόχο να χτυπήσει στην κόντρα. Ένα ματς που είχε καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αρη να έχει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τον ΠΑΟΚ τον MVP της αναμέτρησης, Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι οι τελικές, με τον Αρη να ολοκληρώνει το ματς με 14, εκ των οποίων οι 7 ήταν στον στόχο, ενώ ο Δικέφαλος είχε 7, εκ των οποίων οι 5 στον στόχο. Μετά από την ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι Ασπρόμαυροι έφτασαν τους 7 βαθμούς και οι Κιτρινόμαυροι τους 4, με τον Αρη την επόμενη αγωνιστική να παίζει στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα (11/9, 21:30) και τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τη Λαμία (12/9, 19:00).

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε πρώτος στο 3ο λεπτό με τον Νάρεϊ. Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Τόμας, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Ινγκασον πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 7’ ο Ματέο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έκλεψε την μπάλα, μετά το λάθος γύρισμα του Κουλιεράκη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νιουκουρέ δοκίμασε το πόδι του, αλλά το συρτό σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Μετά το 15άλεπτο ο ΠΑΟΚ γύρισε προς τα πίσω και προσπάθησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Κοτάρσκι, έχοντας ως στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Αρης από την πλευρά του είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και γύριζε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με στόχο να βρει τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Είτε σε σετ παιχνίδι είτε από στημένες φάσεις. Στο 27’ ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα απείλησε με τον Αουγκούστο, αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου μέσου έφυγε άουτ. Στο 37’ η ομάδα του Τερζή απάντησε με τον Μαντσίνι, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ που έκανε ο Αργεντινός. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με στημένες φάσεις, με τον Μαντσίνι στο 45+2’ να εκτελεί απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Κιτρινόμαυροι σε καλή θέση, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Ετσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο «Κ. Βικελίδης» να δείχνει 0-0.

Εχασε πέναλτι ο Γκρέι

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό από το πρώτο, με τον Αρη να απειλεί στο 46’ με τον Μανού Γκαρθία, αλλά το τακουνάκι που έκανε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τόμας. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Ισπανός επιθετικός του Δικεφάλου έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κουέστα ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 51’ ο Αρης πήρε πέναλτι σε ανατροπή του Εμπακατά από τον Κουλιεράκη, αλλά ο Γκρέι δεν κατάφερε να κάνει το 1-0, με τον Κοτάρσκι να πέφτει στη σωστή πλευρά και να μπλοκάρει.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα τελική, με τον Κοτάρσκι όμως να λέει και πάλι «όχι», αυτή τη φορά μετά το φαλτσαριστό σουτ του Μαντσίνι. Στο 61’ το σουτ του Γκρέι από πλάγια θέση κόντραρε στον Βιεϊρίνια, που είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή αντί του Τσαούση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Ματέο Γκαρσία έφυγε άουτ. Μετά το 20άλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί το παιχνίδι. Στο 75’ ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος είχε μπει στο ματς αντί του Ντάντας, δοκίμασε να απειλήσει με σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα.

Οι Κιτρινόμαυροι, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν μέσα από στημένες μπάλες να βρουν το γκολ της νίκης. Ωστόσο, σε όλες τις εκτελέσεις οι Ασπρόμαυροι είχαν τις απαντήσεις. Στο 84’ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το φάουλ του Πάλμα, ενώ στο 87’ οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν την μπάλα, μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του επιθετικού του Αρη.

Στο 89’ ο Ντουκουρέ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Καμάτσο στο 90+2’. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλλει τους Νταμπό και Ελ Καντουρί. Ο ρέφερι κράτησε το παιχνίδι μέχρι το 90+10’, αλλά χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι από στημένες μπάλες.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Νταμπό), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Μάνου Γκαρθία (69’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81’ Ζερβίνιο), Γκρέι (63’ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (58’ Μπίσεσβαρ), Κούρτσιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73’ Καντουρί), Τόμας (63’ Ολιβέιρα)

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024