Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Δύο «φωτοβολίδες», τρεις βαθμοί και τώρα… Παναθηναϊκός

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Δύο «φωτοβολίδες», τρεις βαθμοί και τώρα… Παναθηναϊκός

Χάρη σε δύο υπέροχα γκολ από Πινέδα και Άμραμπατ η ΑΕΚ «λύγισε» με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της πριν την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, και στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για την ΑΕΚ πριν τη μεγάλη της επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση άφησε πίσω της την ήττα-σοκ από τον Βόλο και επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη χάρη σε δύο υπέροχα γκολ από Πινέδα και Άμραμπατ και στρέφει πλέον την προσοχή της στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία – Γεωργία 83-88: Η ομάδα του Ζούρου πήρε τη ματσάρα και έμεινε «ζωντανή»

Λίγα τα καλά διαστήματα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο ματς, αλλά αρκετά για να της δώσουν τη νίκη κόντρα στους Ηπειρώτες που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Νίκλας Ελίασον με τα «κιτρινόμαυρα», με τον Σουηδό να είναι ορεξάτος στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού και επέλεξε τετράδα στην άμυνα. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να είναι η τετράδα της άμυνας και τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ. Μπροστά τους ήταν ο Πινέδα, με τον Γκατσίνοβιτς δεξιά, τον Τσούμπερ αριστερά και τον Αραούχο στην επίθεση.

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα σε 4-3-3: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος, Μορέιρα, Ροσέρο και Παμλίδης.

Ο Πινέδα όλα τα λεφτά

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και απείλησε στα 25 δευτερόλεπτα κιόλας, με τον Πινέδα να κάνει σουτ και τον Σούλη να μπλοκάρει. Γενικά ο Μεξικανός ήταν ο κινητήριος μοχλός της Ένωσης και έψαχνε με κάθετες να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του, δίχως όμως αποτέλεσμα αφού ο ΠΑΣ είχε κλείσει καλά τους χώρους.

Μάλιστα, στο 8’ ο Ροσέρο με ωραία κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, με τον Χατζισαφί να κοιτάζει τον άσο του ΠΑΣ. Μετά το δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν μέτρα στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται πάρα πολύ όταν έφτανε έξω από την αντίπαλη περιοχή. Όλα αυτά περίπου μέχρι το 30ο λεπτό του ματς, όταν γύρισε το… κουμπί και η Ένωση ανέβασε ταχύτητα.

Με την ένταση στο φουλ, οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεβαν τη μία μπάλα μετά την άλλη, με τον ΠΑΣ απλά να διώχνει από την περιοχή του. Στο 35’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Πινέδα έπιασε ένα σουτ, ο Σούλης έδιωξε δύσκολα και ο Αραούχο από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει υπό την πίεση του Παντελάκη.

Η ΑΕΚ πίεζε φουλ, αλλά λίγο έλειψε να πάθει ζημία στην κόντρα, με τον Βίντα να τη σώζει με τρομερό τάκλιν στον Ροσέρο και ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ. Από παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε στον Πινέδα ο οποίος με υπέροχο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το «καθάρισε» ο Άμραμπατ

Η ΑΕΚ δεν μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ένταση που τελείωσε το πρώτο, ωστόσο αυτή ήταν που απείλησε και πάλι, με ένα σουτ του Τσούμπερ στο 46′ να φεύγει άουτ. Στο 52′ ήρθε και η ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Σόρια μπήκε από τα δεξιά, έδωσε στον Ροσέρο ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πολύ άστοχα.

Ο ΠΑΣ ήταν πιο δραστήριος, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να κρατήσει μπάλα όπως στο πρώτο ημίχρονο και στο 70′ ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Ελίασον, Μάνταλο και Γκαρσία αντί των Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο. Λίγο αργότερα μάλιστα πέρασαν στο ματς και οι Άμραμπατ και Μοχαμάντι αντί των Τσούμπερ και Πινέδα, με τη διάταξη και την τετράδα στην άμυνα να παραμένει.

Γκαρσία και Ελίασον ήταν ορεξάτοι, έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ η οποία έφτασε τελικά στο 2-0 στο 87′. Ο Μοχαμάντι μπήκε από τα αριστερά, έδωσε στον Άμραμπατ ο οποίος απέφευγε τον Καραχάλιο και με ευθύβολο σουτ έκανε το 2-0. Μάλιστα, ο Μαροκινός πανηγύρισε το γκολ πηγαίνοντας στον πάγκο με τον Αλμέιδα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμάνσκι (70′ Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (83′ Μοχαμαντί), Τσούμπερ (77′ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Αραούχο (70′ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μορέιρα (46′ Τζίμας), Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024