Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Timothée Chalamet κατακεραυνώνει την αρνητικότητα των σόσιαλ μίντια: «Είναι δύσκολο να είσαι ζωντανός σήμερα»

Ο Timothée Chalamet κατακεραυνώνει την αρνητικότητα των σόσιαλ μίντια: «Είναι δύσκολο να είσαι ζωντανός σήμερα»

Είναι έξυπνος, γοητευτικός, εξαιρετικά ταλαντούχος και οι τελευταίες εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας είναι κάτι παραπάνω από στιλάτες, είναι δηλώσεις ανεξαρτησίας.

Ο Γαλλοαμερικανός ηθοποιός μίλησε για την τοξική απειλή των σόσιαλ μίντια στη συνέντευξη Τύπου στη Βενετία για την ταινία του Luca Guadagino «Bones and All», στην οποία ο ίδιος και η συμπρωταγωνίστρια του Taylor Russell υποδύονται κανίβαλους εραστές σε ένα ταξίδι στην Αμερική. Η προβολή της ταινίας στη συνέχεια αποθεώθηκε –κοινό και κριτικοί σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν για 8,5 λεπτά!

Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’80, όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν, ο Chalamet προχώρησε σε ένα αντι-σοσιαλμιντιακό παραλήρημα.

«Το να είσαι νέος τώρα διαφέρει από παλιότερα -μπορώ να μιλήσω μόνο για τη γενιά μου- αυτό που κυριαρχεί είναι ότι κρίνεσαι έντονα», είπε ο Chalamet. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να μεγαλώνεις χωρίς την επέλαση των κοινωνικών μέσων και ήταν πολύ ανακουφιστικό να υποδύομαι χαρακτήρες που παλεύουν με ένα εσωτερικό δίλημμα χωρίς τη δυνατότητα να μπουν στο Reddit, ή στο Twitter, στο Instagram ή στο TikTok και να καταλάβουν πού ταιριάζουν».

«Δεν κρίνω», πρόσθεσε. «Μπορείτε να βρείτε τη φυλή σας εκεί». Αλλά «νομίζω ότι είναι δύσκολο να είσαι ζωντανός τώρα. Νομίζω ότι η κοινωνική κατάρρευση είναι στον αέρα. Γι’ αυτό ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα έχει σημασία».

Photo: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Βασισμένο στο βιβλίο της Camille DeAngelis και διασκευασμένο από τον David Kajganich, με τον οποίο ο Guadagnino συνεργάστηκε στο «A Bigger Splash» και το «Suspiria», το «Bones» είναι η ιστορία της Maren (Taylor Russell), μιας νεαρής γυναίκας που μαθαίνει πώς να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας, και του Lee (Chalamet), ενός έντονου και στερημένου των δικαιωμάτων περιπλανώμενου, καθώς συναντιούνται και ενώνονται σε ένα ταξίδι που τους οδηγεί πίσω, στους δρόμους της Αμερικής του Ronald Reagan.

Ο Russell μοιράστηκε την ανησυχία του Chalamet σχετικά με την απειλή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα σημερινά παιδιά. «Έχω έναν μικρό αδελφό που είναι 19, 20 ετών περίπου, και η σκέψη γι’ αυτόν σε αυτόν τον κόσμο, και η αυτοκριτική και η κρίση των άλλων ανθρώπων φαίνεται να κατακλύζει καθημερινά με τόσο δραστικό και σοβαρό τρόπο τη ζωή του -είναι τόσο τρομακτικό, βέβαια η ελπίδα είναι ότι μπορείς να βρεις τη δική σου πυξίδα μέσα σε όλα αυτά αλλά αυτό μοιάζει δύσκολο εγχείρημα πλέον», είπε.

Photo: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ερωτηθείς νωρίτερα στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το πώς αισθάνθηκε που βρέθηκε σε μια τόσο οικεία ταινία με επίκεντρο τους χαρακτήρες μετά το sci-fi έπος  του «Dune» του Denis Villeneuve, ο Chalamet είπε ότι είναι ευτυχής που επέστρεψε στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη του «Call Me By Your Name, με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του και μάλιστα βρέθηκε και προτεινόμενος για Όσκαρ.

«Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με κάποιον που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια προφητεία-σε ένα μονοπάτι και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό», δήλωσε ο Chalamet. «Πέθαινα να δουλέψω ξανά με τον Luca για να αφηγηθώ μια ιστορία δυνατά θεμελιωμένη όπως η πρώτη ιστορία που αφηγηθήκαμε, μόνο που αυτή τη φορά στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής τη δεκαετία του ’80 για ανθρώπους που είναι αδικημένοι με κάθε δυνατό τρόπο».

Στο βίντεο βλέπουμε τον Timothée Chalamet με την ακραία εντυπωσιακή εμφάνισή του στην πρεμιέρα της ταινίας. Για τη συγκεκριμένη εμφάνιση συνεργάστηκε και πάλι με τον αγαπημένο του σχεδιαστή και φίλο, Haider Ackermann.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024