Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεργκέι Σουτένκο: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει»

Σεργκέι Σουτένκο: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει»

Τι είπε για το σχέδιο του Πούτιν

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ενεργειακή κρίση αλλά και για την στάση της Ευρώπης απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, μίλησε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.

Ο κ. Σουτένκο, τόνισε ότι ο ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη με βασικά όπλα την ενέργεια και τα τρόφιμα και αν ο Πούτιν νικήσει, τότε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και ο πραγματικός πόλεμος.

Πόσο κοντά είμαστε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Ο Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι, όμως, με την κλασική έννοια. Σήμερα διεξάγεται με βασικά όπλα τα τρόφιμα και την ενέργεια. Και οι εταίροι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πραγματικός Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αυτός με τις κλασικές μορφές πολέμου αυτήν τη φορά, μπορεί άνετα να ξεσπάσει. Μια πιθανή νίκη του Πούτιν στην Ουκρανία θα λύσει τα χέρια άλλων δικτατόρων στον κόσμο για να ξεκινήσουν ατιμώρητες στρατιωτικές επιχειρήσεις», είπε ο πρέσβης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Επομένως, το βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τον ρυθμό της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία, καθώς και τις κοινές προσπάθειες αντιμέτρων που θα μας επιτρέψουν τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας. Σήμερα οι ουκρανοί υπερασπιστές προστατεύουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο με τίμημα τη ζωή τους. Και ο κόσμος δεν έχει το δικαίωμα να νιώθει κόπωση στο να βοηθά την Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο. Διαφορετικά, η Δημοκρατία μπορεί να ηττηθεί», συμπλήρωσε.

Για την κρίση στην Ευρώπη

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Πόλεις όπως η Μαριούπολη ή η Βολνοβάκα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το κράτος της τρομοκρατίας πρέπει να τιμωρηθεί και να απομονωθεί, διαφορετικά δεν θα υπάρχει ειρηνικό ευρωπαϊκό μέλλον. Είναι προφανές ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οξεία, όμως τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν προσεγγίσει τα ενεργειακά ζητήματα «πολύ υπεύθυνα» τόνισε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι: «Ωστόσο, η παράταση του πολέμου στην Ουκρανία θα επιδεινώσει, όχι μόνο την κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί με τους συμμάχους μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον τερματισμό του πολέμου, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Έτσι, απευθυνόμαστε στους εταίρους μας για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και τον αγώνα της χώρας ενάντια στην τυραννία και τον επεκτατισμό».

«Λόγω του ρωσικού εκβιασμού, υπάρχει μια αύξηση των τιμών της ενέργειας που απλώνεται με την μορφή κυμάτων σε όλο τον κόσμο, βλάπτοντας τους καταναλωτές. Πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό ενεργειακό σύστημα, από τους ρωσικούς φορείς ενέργειας και να αντισταθεί στον εκβιασμό των ενεργειακών τρομοκρατών της “Gazprom”. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει στο μέλλον τέτοια απειλή για την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, όπως η Ρωσία».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024