Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Μετά τον θάνατο του 51χρονου, δεκάδες αιτήματα για κοπή επικίνδυνων δέντρων

Ηράκλειο: Μετά τον θάνατο του 51χρονου, δεκάδες αιτήματα για κοπή επικίνδυνων δέντρων

Οι πολίτες του Ηρακλείου ανησυχούν ότι μπορεί και οι ίδιοι να πέσουν θύμα ενός τέτοιου δυστυχήματος όπως ο 51χρονος.

Σοκ και οργή προκάλεσε στους πολίτες του Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου που σκοτώθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μετά από την πτώση δέντρου.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχτεί 70 αιτήματα για κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου τόνισε ότι τα αιτήματα θα εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ευρεία σύσκεψη

Αύριο Παρασκευή (2/9), όπως διευκρίνισε η κ. Στυλιανού πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων επιστημονικών φορέων.

«Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των υπεραιωνόβιων δέντρων (και όχι μόνο) της πόλης και η σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» για τη συντήρησή τους».

Όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μητρέλος, η κ. Στυλιανού υπογράμμισε, ερωτηθείσα σχετικά, ότι αυτή τη στιγμή ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης τρεις ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες από τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, οι οποίοι ορίστηκαν με απόφαση της Εισαγγελίας. Παράλληλα, δικό της εμπειρογνώμονα έχει ορίσει και η οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ο δήμος έχει δεσμευτεί ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» τόνισε η κ. Στυλιανού και σημείωσε πως «δεν αμφισβητείται ούτε η επάρκεια ούτε η ικανότητα των εμπειρογνωμόνων. Ο δήμος θα παρακολουθεί όλη την εξέλιξη της διαδικασίας».

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024