Μια ολόκληρη πόλη δεν έχει νερό ούτε για να πιούν ούτε για τις τουαλέτες
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις στο Τζάκσον
Την πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο νερό έχουν χάσει «επ΄αόριστον» περίπου 180.000 κάτοικοι στο Τζάκσον του Μισισίπι, μετά από βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Οι αυξανόμενες πλημμύρες το Σαββατοκύριακο δημιούργησαν προβλήματα στην κύρια εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πόλης, οδηγώντας την στο χείλος της κατάρρευσης.
Διαβάστε επίσης: Eπιστήμονες καλούν σε πολιτική ανυπακοή για την κλιματική κρίση
Σύμφωνα με το BBC, η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις έχουν κλείσει προσωρινά. Το ακατέργαστο νερό της δεξαμενής διέρχεται μέσω των σωλήνων, είπαν οι κάτοικοι.
Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία διανέμουν εμφιαλωμένο πόσιμο νερό στους κατοίκους καθώς και μη πόσιμο νερό μέσω βυτιοφόρου.
«Μην πίνετε το νερό»
«Μην πίνετε το νερό» προειδοποίησε ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς. «Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είναι ακατέργαστο νερό από τη δεξαμενή που κυκλοφορεί μέσω των σωλήνων».
Τα προβλήματα στο εργοστάσιο OB Curtis Water Plant ξεκίνησαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις που ξεχείλισαν τον ποταμό Pearl. Το δημαρχείο της πόλης επιβεβαίωσε ότι το νερό του ποταμού είχε μπει στην εγκατάσταση, η οποία επεξεργάζεται περισσότερα από 190 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα.
Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, η πόλη δεν έχει καθαρό τρεχούμενο νερό. «Σημαίνει ότι η πόλη δεν μπορεί να παράγει αρκετό νερό για να σβήσει τις πυρκαγιές, να ξεπλύνει τις τουαλέτες και να καλύψει άλλες κρίσιμες ανάγκες» είπε ο κυβερνήτης Ριβς
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις στο Τζάκσον.
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής από 57χρονο δότη οργάνων – Χάρισε νεφρούς και κερατοειδείς
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)



















































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442