Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη συνάντηση με Δεμίρη

Υποκλοπές: Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Έκτακτη συνάντηση με Δεμίρη

Στις 5 σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Ολ. Γεροβασίλη και Χρ. Σπίρτζη με Θ. Δεμίρη

Στις 5μμ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μεταβεί στην ΕΥΠ για συνάντηση με το νέο διοικητή, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αποτελέσουν η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Εξηγήσεις

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αυτή συνάντηση με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, «για εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι «το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία», με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για «επιχείρηση «κουκούλωμα» του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Εντολή να καταστραφούν αρχεία της ΕΥΠ

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους» και «όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους».

Διαβάστε επίσης Βουλή: Ψηφίστηκε η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από το 2016 – Με 142 «ναι», «παρών» από τη ΝΔ
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι». «Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμη πληροφορία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα για την εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, δήλωσε ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024