Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο

Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για – παλαιούς και νέους – οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου θα λάβει σήμερα το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος».

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – στις 11 πμ. – ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης θα παρουσιάσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ στις 15.00 θα δοθεί στη δημοσιότητα σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο – μεταξύ των άλλων – περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για – παλαιούς και νέους – οφειλέτες του ΕΦΚΑ. Με τις διατάξεις του τίθεται ως όριο παραγραφής αξιώσεις του ΕΦΚΑ από τις επιχειρήσεις ή τους αυτοαπασχολούμενους για ασφαλιστικές οφειλές, τα 10 έτη. Η διάταξη αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε πως η 20ετής παραγραφή, που όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι αντισυνταγματική. Επίσης, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης οφειλών, γίνονται 24 από 12, προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εναρμονιστεί με την Εφορία.

Στο σχέδιο νόμου θα υπάρξει παρέμβαση ώστε η κράτηση 1% από τους μισθούς του δημοσίου, να πηγαίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτό που εξετάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και -κυρίως- Οικονομικών είναι είτε αυτή η εισφορά να καταργηθεί, είτε να προσμετράται στις τακτικές εισφορές προς το ΤΠΔΥ και να έχει έτσι ανταποδοτικότητα στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πηγή: OT

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024