Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαν σήμερα το 1965: Η μοναδική και άκρως μυστική συνάντηση του Έλβις Πρίσλεϊ με τους Beatles

Σαν σήμερα το 1965: Η μοναδική και άκρως μυστική συνάντηση του Έλβις Πρίσλεϊ με τους Beatles

Η επική ατάκα του Έλβις στα διάσημα «σκαθάρια»

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου το 1965, γίνεται μία θρυλική συνάντηση, η οποία κατάφερε να κρατηθεί μυστική. Τα τέσσερα θρυλικά «σκαθάρια» περνούσαν την εξώπορτα της έπαυλης του «βασιλιά της ροκ εν ρολ».

Ο Έλβις άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του για να υποδεχθεί τους βασικούς ανταγωνιστές του στα τσαρτ. Η αμήχανη συνάντηση θα ήταν η πρώτη και η τελευταία μεταξύ των πέντε μεγάλων μουσικών.

Γιατί συναντήθηκαν κρυφά

Τη συνάντηση κανόνισαν οι εκπρόσωποί τους. Κανείς τους, δεν ήθελε να γίνει γνωστή στα Μέσα Ενημέρωσης, αφού φοβόντουσαν μήπως μετατραπεί σε τσίρκο.

Δύο άνθρωποι που ήταν παρόντες στη συνάντηση αυτή και μίλησαν δημόσια, αναφέρουν ότι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι πως ήταν εξαιρετικά άβολη.

Ο δημοσιογράφος Ίβορ Ντέιβις, συγγραφέας και του βιβλίου, The Beatles and Me Tour, ανέφερε πως «για 10 τουλάχιστον λεπτά δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα και αυτό γιατί κανείς δεν έκανε τις συστάσεις Έλβις αυτός είναι ο Τζον, ο Πολ, Ο Τζόρτζ και ο Ρίνγκο. Έτσι, όλοι ένιωθαν άβολα».

Παρόμοια περιέγραψε τη συνάντηση και η Πρισίλα Πρίσλεϊ στο βιβλίο της Elvis by the Presleys. «Όταν ο Τζον, ο Πολ, Ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ μπήκαν μέσα ο Έλβις χαλάρωνε στον καναπέ παρακολουθώντας κάτι στην τηλεόραση χωρίς ήχο. Δεν μπήκε σχεδόν στον κόπο να σηκωθεί».

«Αν καθίσετε εκεί απλώς να με κοιτάτε, τότε πάω για ύπνο»

Στη μυστική συνάντησή τους αρχικά υπήρχε μεγάλη νευρικότητα και για να σπάσει ο πάγος ο Elvis είπε: «Κοιτάξτε παιδιά, αν καθίσετε εκεί απλώς να με κοιτάτε, τότε πάω για ύπνο!». Όλοι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια και ο George Harrison μάλιστα χτυπιόταν στο πάτωμα. Μετά, ο Ringo Starr άρχισε να ψάχνει τη δισκοθήκη του Elvis. Τότε ο Elvis πρότεινε να τραγουδήσουν και να παίξουν μαζί. Τότε ήρθαν τρεις κιθάρες κι ένα ηλεκτρικό μπάσο και συνέδεσαν τα όργανα στους ενισχυτές. Ο John έπαιζε δεύτερη ρυθμική κιθάρα, ο Paul στο πιάνο και ο George την τρίτη κιθάρα, ο Elvis το μπάσο.

«Να, λοιπόν, πώς παίζω μπάσο», είπε ο Elvis και συνέχισε: «Όχι πολύ καλά γιατί ακόμη εξασκούμαι». Τότε γύρισε προς το μέρος του ο Ringo: «Κρίμα που αφήσαμε τα ντραμς στο Μέμφις». Ο Ringo απευθύνθηκε τότε στον Elvis με το γνωστό χιούμορ του: «Κολλητέ, σου πάει πολύ αυτό το παλιό μπάσο».

Καθώς έπαιζαν to «You ‘re My World», ο John είπε: «Πραγματικά… περπατάει το σχήμα». Το τζαμάρισμα κράτησε για μια ώρα. Τη διάρκεια αυτή ο Elvis έπινε Seven Up και οι Beatles ουίσκι με κόκα κόλα. Ο Elvis δεν κάπνιζε. Ο John ήξερε ότι του άρεσε ο ηθοποιός Peter Sellers και άρχισε να μιμείται τη φωνή του.

Αυτή υπήρξε η μοναδική συνάντηση των Beatles, ως γκρουπ, με τον Elvis.

Δείτε φωτογραφίες των σταρ της εποχής αλλά και φωτογραφίες από την μία και μοναδική συνάντηση τους:

Οι Beatles ήταν φανατικοί οπαδοί του Elvis

Όταν ο κόσμος έμαθε τα «σκαθάρια» ο Elvis βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του

Οι Beatles φτάνουν στο σπίτι του «Βασιλιά»

Ο Elvis στην πόρτα του σπιτιού του, αποχαιρετά τους Beatles

Πηγή: ogdoo.gr, elvis world, Yesterday’s Papers, Graceland

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024